帶女朋友番屋企見家長 呀媽差d嚇到女朋友同我分手

592 回覆
3331 Like 82 Dislike
咁好明顯係樓主同佢女朋友係冇考慮過移民啦
其實住公屋本身就係罪
諗住成世住公屋就算唔通唔係唔不思進取?
成日一班冇能力既係到吹奏公屋
唔生仔 大人住都話算
唔通第時小朋友都要俾佢住呢啲地方
同精神病低收入低學歷各種各樣既社會問題既人為鄰?
其實正常有條件,都唔會想住錢屋
真係唔會想下一代生活係依d環境

話住公屋慳錢財自既,一係就公屋仔,一係就買唔起樓
岩呀
既然兩邊都得,即係唔使住公屋
搵到錢真係唔會志在按揭既息

要記住層樓係可以賣
其實樓主係咪有能力買到樓先,或者起碼有個首期,係咁的話父母講法就唔係咁妥當,若然唔係,結婚後嘛各有各住,或者出去租屋,父母都係想你地唔好唗錢先咁提議,按理冇乜問題,但如果原嚟樓主都冇本嘅,又要驚父母嚇親人,咁嗰句有腦就唔駛住公屋喇嘛應該用返係自己身上?
叻極都係出去租屋咋喎..當時大大方方咁同屋企人講兩個會租屋搬出去嘛ok,咁介懷父母嘅講法往往都係自卑心理作祟
其實怨屋企還怨屋企
買到樓還買到樓 冇衝突
樓主篇文都係唔想住公屋 冇講佢唔努力
佢係屌鳩窮撚父母講埋啲戇鳩野
同啲支那人思維一樣乜鳩「窮有窮養」「公屋好過私樓」呢啲傻鳩言論 咁都唔屌得阿孝子
分手啦 拎返D錢同時間去孝敬伯母
我自己就覺得為左唔益新移民而住公屋係攬炒行為
只可以講so far 樓市依排愈黎愈活躍
你條女做乜鳩反而係
唔係叫你娶佢返嚟一家四口屈喺同一間屋喎!佢哋自己話搬出去租唐樓喎
你冇諗吓你父母年紀大要行樓梯?同埋佢甘願將住慣咗哋方讓畀你哋,佢哋去新環境從新適應你有冇諗過?
你可以話佢哋多口,但唔使為咗條女睇唔到你父母嘅出發點囉

同埋唔好成日講咩係醒係有料就唔使住公屋啦,呢個世界唔會個個都喺最top。有人會發圍從公屋搬走,亦有人爬到最高跌落嚟咩都冇晒要行到呢一步。當然亦有人懶,有人腳踏實地,唔使吓吓咁樣講嘢嘅

話到父母咁樣,我希望你係發到圍嗰個,唔好N年後都話自己係公屋仔

利申:木屋公屋私樓無家可歸都試過
抵撚死啊公屋仔 仲敢溝女繁衍下一代?
10/10
咁既老豆老母同佢斷六親喇,趁呢幾日簽左張衰仔紙同佢地斷絕關係,最好改埋姓同名,搬出去住以後咪再理佢地,佢地死前亦要佢地無仔送終,喪禮都唔好去喇
咁你都係ff 條女肯住公屋同肯出錢供姐
咪係 樓主自己又窮又無能力改變困境仲要嫌公屋係下欄嘢 老豆老母肯搬出去留私人空間畀你咪算執到囉 咁有骨氣自己出去租樓啦
私樓L表示你老母講得好啱
得啦得啦 女人係錯啊嘛 你個名真係襯晒你
我諗你呀媽係好嘅
一黎公屋租平想你儲多d錢姐
加上以前d人有公屋住已經好滿足
二黎都明白而家d女仔唔鍾意同奶奶住
係衰在攤咗出黎講
其實樓主對兩方面都可能表現出無上進心
第一,如果樓主比到阿媽睇有上進心,就唔會叫樓主住公屋
第二,如果樓主女朋友知你有上進心,就唔會問呢個問題

認真講,如果樓主搵緊30k以上
應該唔會比人睇死到連私樓都租唔到
阿爸阿媽好抵得諗吖
我係絲打
男朋友老母講嘅嘢都好信嘅?
咪癲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞