因為我個仆街老豆 我被下了一個賓周會變短的詛咒

621 回覆
142 Like 37 Dislike
都要付出d野交換嘅

換左十幾年命同欣欣 值架
始終都已經六十歲
郭靖真係無計...
如果講佢有第二個就已經唔係郭靖
不過某程度上雖然唔可以同欣欣一齊
但又因為咁成可以幾十年成為佢嘅蜜友
都算係另一種幸福嘅
聽到最後感動到大家我都好開心

同埋今次個故反應比上一個故多好多
雖然應該同題材都有關
但真係多左好多鼓舞

希望如果再有下個故可以突破過百net正評
算啦 咁老都唔會扑野㗎啦
過句uncle lee give you 有啲破壞咗氣氛 乘風如果要介紹自己應該會講自己英文名?點都唔係叫人叫佢做uncle lee 不過都要多謝樓主寫個正故睇,都叫做happy ending,始終欣欣個setting就係一個由細到大願意為乘風默默付出嘅女仔,最後都有得一齊終老但係神呀點解你要平均轉移壽命俾佢哋,俾佢哋同年同日死唔得嘅,到時乘風死左欣欣獨活好咩
真係寫得幾好 sad end to happy end
扣人心弦
btw差D又比你整喊
其實佢哋個女可以叫溢欣
其實我唔係無諗過 不過我設定主角其實一直無英文名 衣家先有又有d怪 最先我係寫uncle fung 但好似唔會咁叫所以改左Uncle Lee...

一齊終老衣個問題 其實你細心睇會發現 欣欣最後有講過如果主角死左佢都會跟埋一齊去 所以本身兩個係差唔多時間死 衣家就兩個一齊多十五年命
點解唔喊呀...

中文唔夠好
女仔其實好多字都岩用
念欣係有少少 唔夠高境界
小弟唔係好識表達情緒 學緊點喊
對上一次睇故喊係刀劍第二季絕劍個故仔
溢欣就抽水姐 真係用左個故要寫佢做左補習天王
欣欣好感動多謝樓豬 好耐無睇過咁高質既故
証明我功力未夠 下次等我繼續努力
多謝你一直支持同欣賞
好開心可以得到你咁高嘅評價!
多謝你嘅支持同鼓勵呀

欣欣衣個角色我其實都用左好多時間去諗同寫
因為要將Miss Lui果part感情轉移到過去又唔令大家反感其實都有d難度
好彩最後似乎都算成功

應該都算做到應承過大家唔會爛尾
好耐無見大家
今日岩岩開始出左個新故
係關於衣個故嘅其中一個人物
如果大家有興趣請繼續支持下我啦~

若你信了我的大話 我就能聽見你的真話
https://lihkg.com/thread/2826057/page/1
因為大話個故過咗嚟
真係寫得好好
睇到最尾 隻眼失守咗
支持
多謝你過埋黎衣邊支持!
大家嘅支持同喜愛真係最大嘅動力去寫故
睇完大話故再返黎睇
樓主寫得好好!要加油!
希望可以講下仆街鄭子誠結局
多謝轉埋過黎睇!
鄭子誠個結局係外傳應該有呀
未睇到外傳 咁快睇埋 冇嘢睇啦
要慢慢睇 但留左言支持先!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞