因為我個仆街老豆 我被下了一個賓周會變短的詛咒

621 回覆
142 Like 37 Dislike
我估8cmmiss同欣欣知道咗主角既行為,對佢都好失望
好惨 明明主角兩次都好愛對方 係有d人渣搞到女方要hurt主角
失望唔同傷心呢
不過十章內會有分曉
本身好有心機睇,睇睇下發現勁耐都未短j,忍唔住要棄了,樓主加油
係...不過有時真係唔係自己好愛就得
同埋未到最後都唔知嘅
可能失去後又得到d野
又或者自己一路擁有都唔知呢

(唔係劇透,同劇情無關架)
我都承認好似做左標題黨咁...衣個星期內會有第一次。不過再睇落去,就會明點解唔可以太早變短。衣個詛咒,其實唔係睇落咁簡單
節奏太慢啦,除非你到呢刻都未去到個故嘅三分之一,否則都已經算係標題黨
唔係睇在你算係準時更新嘅份上,一早棄咗好耐
慢慢寫咪慢慢寫 而家個節奏睇得幾舒服 突然推進先難睇
唔通之前長咗嘅都會一次都冇埋
姐係一次短6cm
節奏真係太慢,仲未變短
收到大家意見同concern,我可以應承5章內會有大家期待嘅情節,10章內應該會開始可能係衣個故事最大嘅高潮位
多謝你支持同欣賞
留名考完試再睇
DSE? 加油and good luck!
一方面俾人hurt又好慘
一方面繼續長又好正
真 反正都咁hurt 仲要佢變短好慘
其實最慘可能唔係變短 而係得到過再失去果種落差
黎到衣度 衣個故背後幾個想帶嘅message差唔多會慢慢顯現出黎(希望我可以表達得到
樓主鍾意ntr
希望故事最後可以改變到你嘅睇法
雖然我都承認衣個故事有d位係幾dark
唔係
考network skill test
總算合格
唔會啦,你要承認你係好鍾意戴帽
其實故事設定係要主角傷害人或者比人傷害
有第二個係最直接同common
其他相處,性格等問題都只係傷心唔係傷害
加上主角要變player
所以故事本身都limit左選擇
56. 掙扎

第二天,當李乘風醒來,看見旁邊的Connie臉上還留有淚痕,心裏一陣愧疚。不過他還是拿起了手機,為Connie偷偷拍了一張照片,然後開始穿回衣服,並靜靜地執拾著房間。很快Connie亦因旁邊的異動而緩緩打開了眼睛。

頭痛欲裂,下身又傳來微微痛楚的感覺,Connie大吃一驚然後開始組織著昨晚零零碎碎的片段。這刻她羞愧難當,只能把頭埋在被鋪下。

「我出出去,你著返好衫先再叫我啦…」李乘風見此便主動離開了房間。

過了數分鐘,房門再被打開

「我攪掂喇,你入返黎啦。」Connie帶點害羞說道。

各自坐好,房間又陷入了寂靜。

「對唔住…」還是李乘風先開口。

「我知唔可以怪晒你… 但我要D時間消化…」Connie艱難地說出。

「好…」

「我地執返好間房先啦… 一陣Vanessa或者佢roommate返黎見到咁就好尷尬…」隔了一會Connie說道。

「好…」

二人便繼續執拾房間。不過當Connie打開了被鋪,看見床單上那點點紅色的烙印,發呆了一回後留下了一句”對唔住”便突然拿回自己手袋奪門而出。

李乘風沒有追,他只是望著那些紅印,想著該怎向Vanessa解釋。現階段要不拿走床單地把這些成長的烙印不留痕跡地完全消滅應該是不可能,那就只剩下乖乖解釋並承受Vannesa怒火的可能。而因為擔心Connie,所以Vanessa亦沒讓李乘風等候太久。

起初,Vanessa的心情很好,應該是和Kenny過了很甜蜜的一夜。但當她看床上的戰績,心情立刻由天堂跌落地獄。

「李乘風!」她直接一巴摑了落李乘風臉上。

「對唔住…」李乘風只是掩著臉低下頭說了句。

「Connie呢?」

「岩岩走左…」

「我係信任你先比你上黎架! 點解你要咁做… 我點面對Connie呀…」Vanessa很內疚。作為Connie密友,她知道Connie是一個多麼傳統的女孩。

「件事唔係你諗咁… 不過我的確係辜負左你嘅信任…」這刻李乘風只能認衰仔。不過Vanessa的一巴掌,其實反而讓他自己好過了點。

「你走! 如果Connie因為咁有咩事,我唔會放過你架!」

「對唔住…」說完李乘風便默默離開了房間。

回到hall便看見Kenny

「嘩,你塊面做咩?」Kenny看見李乘風臉上的紅印問道。

「超額完成嘅代價…」李乘風無奈地說。

「你…真係咁仆街?」Kenny有點意外。

「係佢主動,不過當時佢係飲醉左…」李乘風解釋。

「唉… 咁佢係Connie定Vanessa嘅傑作?」Kenny指了指李乘風臉上的掌印。

「你琴晚個partner架。件事真係唔係你地諗咁… 不過都無分別啦,我係做左仆街…」李乘風還是決定放棄再解釋。

「我地邊個唔係呀… 比D時間佢地啦… 不過希望你記得自己之前講咩,今次係最後一次…」Kenny拍了拍李乘風膊頭以示安慰。

「知喇… 咁你地琴晚都…攪掂左?」李乘風聽得出Kenny的言外之音。

「當然啦,唔係我為左你要一直拖到琴晚先action,一早攪左啦。」Kenny平靜地說。

「感覺如何?」作為一個男人,李乘風有點好奇自己同學的表現。

「你覺得我真係因為要幫你先溝佢?」Kenny沒有正面回答。

隔了一會,二人交換了一個心領神會的笑容。

「見佢第一眼我就知佢實質唔係表面上咁濫同open,所以其實都係要D心機同時間嘅~」隔了一會Kenny補充。

「唔會難到你啦… 點都好,多謝…」李乘風不知怎樣回應。

「多乜謝,我係為左小Kenny唔係為左幫你。而且… 到我同佢分手果陣你可能真係會連朋友都無埋…」Kenny想給李乘風心理準備。

「其實我自己都猶豫緊…」李乘風想起剛拍的照片。

若把Connie上床後的照片send給曹子仁,大仇便立即得報。只是Connie會立刻知道自己做了甚麼,順勢Vanessa,甚至Felix和Colin應該都立刻會和自己絕交。最重要是Connie受的傷害會更大。

「你自己諗清楚到底邊樣野重要D啦… 同埋其實,相都已經係你度,真係咁急要決定咩?」

Kenny的說話點醒了李乘風,所以他決定暫時放下這煩惱,反正決定權在自己手上,確實不用急於一時。 這時手機一震,是Jolina的message。突然間,一種疲累感湧上李乘風心頭。既然目的已達成,和Jolina也是時候來一個最後的了斷。這刻,李乘風發現報仇原來很累人。

這兩個多月中,李乘風其實一直也保持著和Jolina的互動。雖然二人再沒有上床,但卻多了不少談天的時間。李乘風一時會對對方很冷淡,一時又會比較熱情主動,有時還會和不經意向對方說說自己的心事讓對方放低戒備,把一切技巧用得淋漓盡致,活學活用。

也許是李乘風的魅力真的太大,又或許是他的功力真的深厚,縱使明知不應該,但Jolina這妖女對李乘風竟真的慢慢越陷越深,這是連她自己都不敢相信但又偏偏發生。也許明知是危險和會受傷害,但她真的很懷念和享受這種感覺。

不想再浪費時間,李乘風打算給對方最後的一擊。他的目的很簡單,只是要對方喜歡上自己然後再狠狠傷害她。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞