whey乳清蛋白交流區(6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
已經唔係難飲係會想嘔
同埋話myp飲得落口嘅巴打真係比個服字佢地
屌 我就係之前同人夾過60包黎試 真係試完就飲唔番allmax, 飲哂果30包之後去試ON, 好過Allmax好多 但都係會想作嘔反胃次次飲完都要即刻食粒萬樂珠浪下口
下次買2.5kg試下
我問gainer 轉whey
平時兩次gainer,total 60g
轉左whey 係未都係 一日兩日?見whey 一包都係28g
巴打係咪一路行一路打字
sorry

我木問gainer 轉whey
之前gainer 一日飲兩次,total 60g
轉左whey 係未都係 一日兩次?見whey 一包都係28g
其實主要係睇你平時食到幾多protein 例如你60kg 有做開既 大概每日要有100-120g protein, 你食whey食兩包有56g, 咁你平時食果三餐就要make sure自己可以食得夠剩底果~60g, 大概係咁
有無師兄分享下有邊隻適合做占減肥飲

依家飲緊隻x50 5磅要成800$太貴
其實如果啱啱開始係減肥為主都唔太需要飲 除非你真係好想減肥之餘又增肌 如果唔係注重多啲飲食 同埋重訓配帶氧 應該都好有效
飲左幾款 Mars, Allin, CP 同 果果堅果
感覺上啲味幾個牌子都唔差 係幾似飲台式飲品
除左優格 有少少怪
暫時烏龍奶綠隻味最好

粉既質地既話 除左果果堅果 其他三款都溶得好好
果果堅果就有時會有少少粉 同埋 好易漿左 似要多小小水
有冇清飲過mars既呢隻450蚊60包 好似幾抵?
好多台灣YouTuber吹奏
唔係1 box 30 bags咩?
係喎屌 眼殘
15蚊包好撚貴
買包donki 雞胸都係18蚊
有時間,我食雞胸好過
唔知而家仲係唔係咁 12月頭買貨1月中先到貨
不過allin係好飲既 乳酸味正
我早兩三個星期買隔咗一日就收到喎
巴打係咪因為冇貨要預訂所以先要等我見佢而家芋頭冇貨都係要訂 不過話4月10幾號到貨
完全有同感果果堅果真係價錢差唔多 但係感覺上啲粉做得冇咁好
粉質嚟講allin同mars真係做得最好
就係好想試佢呢隻 但係真係貴到on9
好想知邊啲人真係有買嚟飲
我靠代購 其實都係一樣價
純粹想試多啲味
下次應該唔會返兜果果堅果 想試多啲CP

近排爬哂文想搵分離乳清蛋白
主要係想減肥收身之餘keep肌肉
請問推介邊隻?
定有更加好嘅選擇?
暫時淨係識BC shop 有冇話邊到買平?
唔該晒🙂🙂
ON以經好出名質素高穩定同有保證,味道都算唔錯;有隻叫Rule 1 同ON同廠,味道話改善左(我覺得個味厚左,Chocolate fudge 相當唔錯)
BSN 被喻為最好飲既Whey protein, 個個飲過都大讚。
本身飲開mars,對佢都有信心,於是買左12包嚟試
難飲到好似屎水咁
我心諗賣咁貴但so far 係我飲過嘅mars入面最難飲
俾左包同事試
同事都話好腥(草青味)
想問有冇ching飲過mp原味,o唔ok?
我對蛋白粉味道要求不高,入到口就得。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞