whey乳清蛋白交流區(6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
如果一日飲3-4份係咪都係myprotein whey最抵飲

呢家飲緊iherb自家brand果隻unflavored whey iso
效果如何
唔撚係呀
我八月落order 到而家都未有人通知我可以拎貨
個網既status係已發貨 但我無收過自取code係咪正常?
我冇lactose intolerance唔會肚屙,所以飲咩都冇所謂

我飲左2包iherb果隻whey,感覺上比起myp好似冇咩點爆暗瘡,但有師兄話iherb自家brand用料好差

我覺得幾易shake開,唔多有一粒粒結塊
係.
唔會比tracking 你..除非你wtsapp佢問...on99
不過2/3日就會送到
佢唔俾個code我 我點係自取櫃拎貨
未到lor
都唔係allin 比你
Sf比你喎Ching

有無巴打知呢隻牌子好唔好
其實啲粉結塊會唔會影響吸收?
巴打飲Myprotein 會爆瘡?
飲普通whey定isolate?
飲mars隻honey milk同myp黑糖珍奶會有小小,其他都還好
係,由一日3包mars轉咗佢
用料差可能要其他巴打講講,印像中記得出邊健身post有位巴打講iherb自家brand用料唔好
一飲得密就轉左myp宜家轉埋myp isolate 左幾個月
又唔算有暗瘡問題,但面上就多左好多白頭/油脂粒,額頭仲有一堆突出黎又嘟唔出既
唔知關唔關whey事
有冇巴打有經驗可以教下應該轉咩牌張飲好
無時間食到咁多野
有無巴打飲過Universal Nutrition, Ultra Whey Pro 蛋白質粉
各位清,ON double chocolate 同 isolate chocolate fudge 味道係咪差唔多?

飲開double choco 想轉isolate
飲奶會肚痛嘅話飲casein 會唔會奶嘢
會 Casein有乳糖

輕微乳糖不耐 > whey
少少乳糖都PK 就要食再貴啲 > isolate
仆硬街
乖乖地買isolate啦
新手想問沖奶粉係咪最好用凍水再shake唔好用熱水
Allin隻乳酸味多泡到
有冇muscletech巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞