whey乳清蛋白交流區(6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
健身新手唔係好明個食用份量
我80kg gym gay 每日需要約16.x80=128~190蛋白質
咁每scoop=25蛋白質
咁我應該每日飲4scoop=100蛋白質 再正常飲食攝取蛋白質
請問我呢個諗法正唔正確?
gym gay
其實蛋白粉原意係俾你補返唔夠嘅蛋白質
唔係俾你當主要蛋白質來源
有得揀當然係食返食物好啦
打錯字... sorry
巴打咁姐你我既理論係正確?定或者係我應該減少奶粉增加正常食物 1日4scoop係咪太誇張?
其實我都唔係識好多野
但我諗唔會去到咁極端靠飲粉攝取100g protein
原形食物點都好過咁樣食法
我自己一日最多都係兩羹protein
youtube都有好多片教點整/有餐單
你上網搵下諗下點食好過飲咁多粉
有冇巴絲打想互換幾包Mars 想換芋頭牛奶
利申:買左60包蜂蜜牛奶
有冇人飲過大米蛋白?
雀巢蛋白補係憑乜野話自己無味
一沖已經勁大陣藥粉味
唔溝利賓納根本飲唔落
有冇人試過iherbs universal ultra whey
無打手吹奏係咁
有冇咁難飲 聽講蜂密都算係王牌味道
想個大家飲Mars whey 係咪官網訂
好多人話好貴 但睇官網690=60包
夠我飲兩個月 其實都接受到

之前係hktvmall買咗烏龍奶茶 真係唔錯
俾多少少換嚟嘅係方便同好味 應該唔會再轉
之前飲過On allmax musclepharm myprotein

各位巴絲一齊交流吓口味
台式奶茶好味過烏奶
係 戰神Mars
因為之前hktvmall 減100 所以買散裝試試
isolate 買Nutrabio,allmax定dymatize?
試咗Alpron隻焦糖味幾好飲
用牛奶沖,冇蛋白味,甜味偏甜但唔算太甜,焦糖味都好自然,似飲緊手搖杯
唔知有冇人分享過
有冇咖啡味既推薦
其實乳清係咪對性能力有害

有冇師兄飲過allin嘅罐裝, 係咪同獨立包裝其實冇分別?
Rule 1 有冇巴絲飲過? 味道如何
咩牌子嚟係邊買
包裝個serving (gram) 同佢個scoop gram唔同叫唔叫分別
想比較邊隻抵屌啲就自己計
係啊 之前買白桃烏龍但係話冇獨立包裝
跟住個sales就講其實罐裝同包裝成份係一樣 只係包裝唔同
好難飲外國牌子咁多隻整係得ON飲得落口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞