whey乳清蛋白交流區(6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
太多蛋白質傷腎
巴打有無用shake杯定就咁當沖咖啡咁
唔知曲定直
笑死
有用shake杯冇落波波 因為慣咗allin 唔洗落波波shake
如果講粉質嘅話allin就完勝啲粉唔用shake杯都沖得散
拎起包粉嘅時候都會feel到果果堅果啲粉實啲有少少一餅餅咁 同埋成份上冇allin咁好
但係口味上做得唔錯各有各好飲
巴打試完再分享下 果果堅果我都係試過幾隻味
好 我都係每個牌子四五隻味
希望溶到同好飲 想用黎頂平時啲咖啡奶茶
想試ON double rich chocolate,見iherb冇貨. 想問仲有邊度買平
bc hktvmall好似都有
不過之前都會iherb買 冇折就唔會買
Myprotein = 垃圾
尋日經過bc見到有就買左,飲完真係覺得之前買個 d Myprotein 係屎黎
飲曬on gold, 諗緊買allin, 巴打覺得洗唔洗isolate? 見到protein成份多d, 同埋iherb定bc買平d? 通常都係iherb買粉, 屋企同平時去開d地方都唔順bc
買左罐allmax肌酸唔溶水好撚難飲係咪其他牌子都係咁 有冇師兄推薦其他
百佳惠康屈臣氏有冇得賣
留名先
啱啱由Gainer轉飲Whey
買咗ON隻Double rich chocolate
以前Gainer飲開2 scoops
而家Whey成日覺得1 scoop唔夠味
想落多scoop
Hktvmall 官方店有人評價話係假貨
我自己買完掃過qr code 又真係去唔到條link
巴打知唔知點check 真假
我自己人手上網入code都check到
no
但巴打桶粉邊到買
都係hktvmall間旗艦鋪
諗著去bc 買桶睇下
如果一樣冇分別之後都係hktvmall 買算
iHerb 要成6 百幾太貴
Redcon1個隻大家有冇試過 上網睇美國好似幾出名 但香港好似得一間有得賣
iherb啲on whey貴左咁多成六舊水5磅, 有冇其他地方平啲
之前試過10+隻myp既粉都唔記得比返個試伏包膠咁多位巴絲
本來想寫詳細版 但係上次寫過on既 點知我口味同其他巴絲有分別
伏左佢地所以今次正係寫我覺得既伏/唔伏
想知詳細可以再問

好: Milk Tea, matcha latte
普通: Hokkaido milk, salted caramel, chocolate smooth, chocolate banana, stevia chocolate, rocky road, natural chocolate
伏: Tiramisu, chocolate, banana, irish coffee, natural strawberry, cherry yoghurt, natural banana, pastel de nata
HKN長期賣4百幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞