whey乳清蛋白交流區(6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
thanks巴打今朝睇完唔記得覆
on冇350都唔想買
我淨係飲過Allmax, Allin同ON, Allmax真係好撚難飲 ON叫做係忍到陣味, allin最好飲 但好貴
咁平既咩

我飲double rich chocolate,幾好飲所以覺得$429都合理
點解我睇官網allin貴過mars,定係邊度買有得平?
allin係isolate mars唔係
但係兩個價錢除返開每gram價錢都係差唔多
mars新嗰隻isolate要$450/30包 好想試不過真係太貴
有無咩牌whey isolate 係純d 靚d
我見bc shop / hktvmall 都要400幾
邊間平D
Allin有咩味好飲
芋頭一定係必試 不過而家長飲奶茶
打死都唔會幫襯bc 藍到發黑
但我見佢description度話係分離乳清蛋白,抑或同isolate其實又唔同?
btw
請問myprotein isolate邊隻好飲?
分離乳清蛋白係isolate 但係mars嗰隻係用isolate溝whey 唔係全iso
不過好多牌子都係咁 拎isolate嚟溝whey就話自己係iso
好難得有黃到出面嘅奶粉牌子 呢個圈太多藍佬
所以bc真係第一個要罷買 不過都仲係好多巴打會去bc買野
明晒,多謝清解答
佢有12包任揀味,可以自己揀嚟試下味再買
飲過一次香芋 係幾正唔似ON, allmax咁會飲正作嘔不過699真係有啲唔係好捨得
Mint chocolate
我就係試完台灣牌子 飲返屋企剩低嘅ON頂唔順就放棄 寧願貴少少飲好啲算
其實ON都唔算難飲㗎啦 但係比起allin都真係差幾皮
Allmax真係好難飲 真心頂唔順, ON我係閉氣飲 一口氣飲哂佢 然後再食粒糖
Allmax難飲+1
飲過朱古力好大陣臭膠味
唔知點解好多巴打話好飲
On double chocolate算係正常味
咁奉勸巴打你唔好買第一盒 allin係你一飲完就一定唔會飲得返其他牌子 只會繼續課金落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞