英國皇室末路? 過萬推特呼籲廢除君主制

939 回覆
73 Like 598 Dislike
經典例子:泰國皇室

條二世祖真係敗哂佢爸積落既聲名
只不過係一條用BLM聲勢R著數嘅半黑婆
挾住前皇室,黑人,女人三頂帽諗住做新時代BLM,女權,廢皇權進步派代表
再話受迫害有自殺傾向扮受害者搏同情
又唔諗下自己咩料,公益毫無建樹,國民又唔擁護,家人都出嚟屌鳩你
全中
咪又係睇邊個夠惡啫

啲平權撚唔去中東幫婦女平權廢除啲中東袍

欺善怕惡對住雜種咪又this is cultural norm

法國條細路女講大話搞到個老師比人斬頭,啲種族平權撚又啞閪哂
先王雖然經過幾次軍事政變,但都真係做好多慈善野,但依家泰王真係算9數,如果佢係歐洲皇朝,一早廢左佢立公主為儲喇
主張black lives better
左膠會荷蘭叻上身
咁又點,份人咁失德得係有大把on9撐
好似blm個黑鬼咁之嘛,身前犯案累累又打劫大肚婆,佢死左條警察就肯定錯啦,但未至於比班左膠封做聖人,整到再世馬丁路德金咁
不過好彩既係條友真面目早咗露出嚟,盡早斷絕關係仲好
BLM, LGBT, 女權全部都係 偽平權真特權/獨裁
事頭婆打同樣牌有冇計
話比人抹黑、產生自殺傾向,而且親人入院,衣加有人挑起事端擺明落井下石,欺負一位近百歲老人
仲要聲大夾惡
平啦平啦,快啲平埋體育競技男女同賽,上戰場男女同上無分你我,強姦法律上定義無分男女,法律上唔好偏頗保護女性
呢兩日睇返當初佢哋點走
本身皇室都唔係趕佢哋走,佢哋傾唔掂數(我諗因為唔肯比錢佢哋,CHARLES係咪呢個時候唔聽電話),H&M單方面宣怖要走

佢啱啱生完仔,又話有情緒困擾又想自殺,但佢都幾忙咁鋪定後路

去到前年聖誕,EMAIL英女皇同佢老豆,皇室話1月尾先可以見,佢哋等唔切就自行宣怖脫離成件事都肉撚酸

https://www.vanityfair.com/style/2020/08/meghan-and-harry-royal-exit-finding-freedom
仆街西女人
事頭婆邊有咁得閒
佢老公仲未出院
仲有,離咗婚個老豆有子女撫養權
屌兩公婆
屌皇室唔應該存在
兩樣都有屌
商場廁所女多過男,性別歧視,racism,告得

食飯港女埋怨要aa 制男士好唔gentleman,
racism,放上網公審,man lives matter
依啲elements傻閪左癌最愛
一早懷疑呢個係局黎。

是咁的,啊拜登「當選」之後曾經發表過一個言論話『There’s no president who’s a King,there’s no Congress that’s House of Lords」明寸英國,激到英國人扎扎跳。

哈里梅根兩公婆數皇室之後,英國反君主團體「共和派」忽然出名,social media followers倍數增長,“Abolish The Monarchy”個trend trend 左兩日,總數接近8萬5,好多media都報導呢個trend。

加上民主黨不停用梅根呢件事攻擊共和黨即將投票個bill種族歧視。

澳洲呢幾日又開始討論係咪共和。

令我懷疑係因為佢地攻破唔到英聯邦最大個幾個國家,即係英國,加拿大,澳洲,紐西蘭,所以佢地首先搞散英國皇室,咁之後英聯邦就會四分五裂,左膠就可以逐個擊破。

啊登段野link:

https://youtu.be/6WuJ726lIwI
你呢兩個例子唔係好關事
廁所係真係有需要,有無試過等女人去廁所佢整unisex廁所仲衰
廁所要改變嘅係我覺得要加返換片位去男廁,爸爸湊小朋友出去係無地方換尿片
AA方面係睇人,唔關性別事
你夠woke就得,唔洗fact check
好似仲係肢解記者嗰個王子?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞