英國皇室末路? 過萬推特呼籲廢除君主制

939 回覆
73 Like 598 Dislike
哈利唔係查理斯親生 (傳言,未fact check)
你當哈里個仆街仔中左降頭啦
自食其力??
人唔笑狗都吠

個訪問先話佢地兩個對皇室cut佢地份糧先感到失望係自食其力就自己賺錢啦dllm
唔似
唔好忘記哈里後生嘅時候都好反叛
佢都玩唔少,咁多女埋身,無咁易俾你揸春袋
我反而覺得佢以前有好多不滿,但一直忍住
你個名
所以佢地咪出黎9 UP呃出場費
消費自己屋企既自食其力
屌細路呢啲好敏感

查查下查到班左膠幕後金主咪仆街?
力架
就普通家庭而論,合唔黎可以分開住,又唔係無錢,專登做訪問唱衰,然後徹底得罪曬奶奶同舅仔一家,等全世界都將佢家事當笑話,你話佢社交可以有幾差
睇完the Crown覺得皇室係慘 但對團結人民都幾有用 而且個人好鐘意依D傳統野...
當日有陳同佳綠帽改變世界
今日哈里夫妻影響英美外交
中共都團結人民
再咁落去會無撚晒人類最靚個啲金髮藍眼

覺得黑人咁高貴,咪自己黑人同黑人交配囉,都一樣係純種。
如果係咁,應該唔會入到門

睇下英媒初期反應,全部都好SUPPORTIVE
都未計佢婚禮搞到幾大,佢BABY SHOWER有私人飛機+超豪PARTY

條女之後現形,傳媒先轉風向

好嘔心,左膠當道
咁又唔同
中共係控制所有人民
皇室頂多未又係控制皇室內既人
憲法呀老友
佢地啲私人開支嚟自crown estate
本身都唔使點直接用國庫錢,而且多出嚟嗰部分仲要交又係比返國家。唯一真係要使錢只係保安,但佢地generate 嘅旅遊同宣傳效果已經outweigh 左個壞處。加埋英國靠佢先維繫到無程度上嘅國際地位,例如佢係head of commonwealth 同埋係commonwealth realm 名義上嘅元首,本身都有唔少無形價值
Figure of speech,我意思係Meghan manipulate佢

好typical narcissistic behaviour
所以作為曾經皇室內既人梅根同佢老公係好有資格出聲屌鳩皇室佢地眼中皇室人係中共外人好難明
條女係咪睇大陸宮鬥片眼得多, 走出黎哭哭扮慘然後博同情想上位
(古代宮鬥片就皇上皇上, 現代佢就搵社交媒體)

事頭婆應該睇住個孫份上先唔做到咁絕,
而條女就係想搵銀之餘要留返皇室個名事頭婆離開咗之後再R着數
睇下事頭婆幾時忍唔住狠下心, 將佢兩公婆永久除名
美國唔推翻中國推翻英國
而家情況係分開住聲稱要自立同要私隱 然後就去接受訪問大談係皇室入面既事
說好的私隱呢

根本唔係社交差 而係特登
又要話自己想追求新生活所以唔再代表皇室履行職務 又要屌人唔比TITLE自己個仔
仲話比人斷水喉好可憐乜乜柒柒 咁即係淨係想要錢但唔想盡基本責任囉 講咁多把撚咩
食正種族歧視條水,而家先爆出黎
係d無知以為英女皇日日換新衫使好多錢
一條三跑就真係使香港人好多錢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞