英國皇室末路? 過萬推特呼籲廢除君主制

939 回覆
73 Like 598 Dislike
其實黑人最加係消滅其他種族。你睇非洲成日A種族屠殺B種族。而家佢哋想消滅白人。
所以我無用過歧視呢隻字, 只係話係唔禮貌
我覺得paler/white又好, dark/black又好都唔禮貌
但係到歧視未, 咁又未到
佢兩公婆講嘅嘢係真定假, 我唔太關心
一嚟對呢啲show無咩興趣, 二嚟到依家都只係得佢哋講, 無咩參考價值
其實點解一定要殺咗佢?
呢個無可比性
人地有私人老師
無皇室
佢咩都唔係
唔通做神父又要搞gay 就話天主教性取向歧視咩

利申 專重仼何性取向 只係想説明唔應該將自己嘅價值觀強加於仼何人及組織身上
This is cultural norm
所以皇室都同平凡人學歷無可比性
佢地要學嘅嘢都唔同
我頭先回嘅時候以為講緊膚色
miss左樓上原來講緊性別
皇室非洲媳婦
事頭婆使乜咁低妝
戴安娜王妃喺英國受萬人景仰
個力加婆喺英國人人喊打
英女王對付過街老鼠使乜用呢招
咁皇儲同其他非皇儲嘅皇室成員又唔同講法
試下唔好講可比性

試下講比較唔到
名義上君主立得憲好似都可以廢憲
有同無都幾難討論?
但係如果係混血嘅,你去討論個男嬰條J會有幾大/幾細(混咗黑人咁咪會好大條?/混咗亞洲人咪會好細?),我就覺得會唔禮貌
我認我都左左地,或未左到接受到男變性女參加女子比賽嗰啲膠嘢,又或者係he/she/they嗰啲
乜都話racism就得
根本哈利憎事頭婆就好正常,老母咁錫自己,但呀嫲買兇殺咗,點會唔憎佢成世
英國哈里王子及妻子梅根接受美國名嘴兼好友奧花雲費專訪,梅根在節目中講述她在皇室遇到的委屈及壓力,又說皇室內部歧視兒子阿奇(Archie)的膚色等。有皇室專家批評這場訪問「自我放縱」及「自私」,相信英女皇伊利沙伯二世會被「徹底摧毁」。
Bridgerton
美國人不懂禮貌是常識,皇室係貴族講求優生學,
比個無禮黑星星入來已最大極限
重要放大自我唔想跟皇室個套咁你點生活
喬布森說兩人指控皇室種族歧視,但沒有說出是何人,又在沒有證據下批評英國傳媒種族歧視,根本是懦弱的行為。
咁膚色的而且確係佢嘅特徵 而且重要係人地主場玩

平時如果搭巴士見到有個黑人上車你都會望多兩眼啦

唔通又話你眼超超racism blm咩

咁當然都要睇當時啲皇室係用咩語氣講

係人地主場要做嘅應該學識幽默面對 同盡量融入

三唔埋兩句就捕風捉影話人地歧視佢黑人

啲黑鬼巨嬰程度真係同小粉紅無異
指訪問幾乎抨擊整個皇室

皇室新聞編輯邁爾斯(Russell Myers)稱,這是他看過最特別的電視節目。邁爾斯形梅根是年輕、軟弱的女性,她揭露的經歷令人悲傷,但同時認為兩人要認真看待在訪問中提及的內容,也要解答一些問題。邁爾斯又說當英女皇看到訪問將會被「徹底摧毁」,「他們幾乎抨擊所有皇室成員」。

皇室傳記作者作者萊文(Angela Levin)對梅根的批評感到意外,萊文指她的敘述聽起來像身處監獄,「她說沒有人理會她,但哈里在她身邊。英女王派遣最值得信賴的助手之一給她,很難說沒有人(幫助)」。
其實我唔明。大家咁鍾意戴安娜皇妃,又覺得當年皇室有份逼死佢...點解仲會覺得皇室講嘅嘢放嘅風就一定係真相?

戴安娜被逼害就係好慘,梅根就係抵死賤人...

係咪因為戴安娜靚啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞