英國皇室末路? 過萬推特呼籲廢除君主制

939 回覆
73 Like 598 Dislike
當自己係世界大佬但係對住極權聲都唔敢聲
好似以前喺學校遇到嗰啲戇鳩仔咁
平時聲大大 有起事上黎就鵪鶉咁樣
英咩國人呀? 連人都唔係啦... Twitter 果d 多數都係bot 黎
弱智美國左癌一廂情願以為共和國一定好過君主立憲
到侵侵要選總統佢地咪兇狠囉
你同我同一個種
好難,就算喺英國既香港人十個有八個都係左膠嚟
咁右翼嘅tory又真係做得柒嘅
我都有同樣諗法喎

原因其實好實際,以醫療開支為例,女女係唔可能傳染性病所以其實應該略略交少啲稅

再者婚姻呢個古老嘅概念本身就有大量傳統局限咗喺一定要男同女,同性性削足適履其實不如創造一個新嘅概念更好,生理男男、女女其實都應該各自有唔同嘅terms,咁可以免除好多爭拗
好神奇 連登仔當正自己係白人兼皇室血統
隨意咁樣批評人
唔照下塊鏡 望下自己唔單只係平民仲係亞洲人都係有色人種

而且Kate都唔係皇室血統啦
擺明係double standard
但皇室唔係都娶過其他種族嘅人咩 如果係嘅話咁即係說明 問題嘅淵源 係梅根嘅人格 自己難相處又鬧喊人哋 點可以再怪人
我有一個黑人朋友都係咁,已經疏遠咗佢好耐

佢一有啲咩唔順心例如搵唔到工就會拉去種族加性別歧視果到,明明佢個cv 真係好廢
係咪柒頭集中地?
佢本身身有屎諗唔到有咩藉口,咪用種族歧視嚟屈9人囉。橫掂呢啲議題係唔係真都好都會信咗先
佢冇問你點解咁耐唔搵佢咩,之後再引申到歧視
去BBC fb睇下d comment
9成都屌皇室歧視

BBC真係左膠集中地
有冇圖cap下
反果啲都唔知有幾多個係英國人
不過BBC FB留言未必係英國人
香港人會唔會間接俾啲兩公婆害死
條八婆英國有咩殖民地都唔知啦
check bg
發現大多comment 嘅左膠黎自加州 VA New York
不過梵蒂岡方面冇咁睇重血統
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞