『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (5)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
你可以望下spring log
感覺佢一直避開壽命差距留比讀者自己想
無職同葬送係少有特登提
亞爾斯就定居附近都冇所謂,而睇返正傳最後莉莉應該結咗婚。

因為魯迪臥床果陣有個藍色頭髮的孫女。

齊格都可能冇再見過,有時諗咁多傳送魔法陣,其實要見面唔難。不過呢個真係無職最好睇的地方,果種遺憾美。

仲以為莉莉無結婚
好奇佢會鍾意咩類型嘅男仔
我都係,但要同時翻睇正傳同蛇足先諗起,有好多唔同髮色的孫,個孫女又同菈菈一樣除咗個手鐲,我開頭仲以為係菈菈個女。

同埋正傳同蛇足有少少位互相矛盾位,不過可以話個史官道聽途說都得。
你有老公仔
有龍戈、北三同傭兵團係到座鎮魔法三大國都被人食到既話咁唔洗玩啦....
佢地基本上係中立喎
龍神北三唔會走去打 除非關人神事 如果對打人神有利 佢哋滅埋一份都得
傭兵團又係 傭兵係應該serve龍神 唔serve龍神果陣就係睇邊個請佢哋
至於話龍神要保護魯迪後代 政權變更唔一定係大屠殺 所以唔一定要防止滅國
魔法大學、魔術師公會、魔法三大國既勢力係盤根錯節
滅左國既話佢地幾十年黎儲底既人脈就一下廢哂
但係叫帝國通常都係反派,為咗同拉普拉斯戰爭而合併又冇咩可能,作者應該都諗緊先唔出住。

希望唔好似火影咁最後整戰高樓大廈背景圖,然後博人傳第一集咁超展開冧哂。
龍神同魯迪相識遍天下喎
魯迪仔女又去晒唔同地方 重要有啲地位
不過認真講 呢啲影響天下大勢既變動9成9係人神同龍神嘅戰爭架啦 西隆小國都關事 無理由大國嘅變動會唔關事
可能係龍神輸咗 咪變成咁
我諗只係無詳細交代 應該唔會滅國,不過寫後代真係好難同埋34歲到死前有段時期如果可以補埋就好
其實我覺得愛莎篇好高汁

我都好鍾意呢段睇住佢大咁
將愛莎變返有血有肉好睇
btw,動畫下集完?咁應該做到去光頭佬,之後就要等到七月先再有得睇
拉拉幾時有講過睇到會輸嘅未來
有 出門前講咗句
「看到了有點微妙的未來,這樣下去⋯⋯會輸。」
龍神同魯迪係拉拉走後都應該一直鋪緊路 以而家資訊好難估到咩原因輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞