『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (5)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
快餐文化的禍害
我原本係唔睇異世界轉生 因為太多垃圾 點知我朋友話呢套好似係第一套定唔知點 之後又見動畫作畫靚 之後睇
漫畫ok
每個時代都有每個時代既norms,莫強求啦
佢嘅漫畫如果冇睇過小說會覺得唔錯
睇完小說會覺得
聽好多人都係咁講
不強求啦 身邊都識唔少人真係天生對文字無感唔洗迫自己睇
又無强求,有啲可惜姐,例如我推薦朋友睇權力遊戲佢唔想睇嘅理由係太多季,但平時佢應該好得閒先係,結果問佢時間用係邊多佢話睇YouTube,機唔打,去咗打手機game,戲唔睇,文字唔睇,漫畫都開始少睇,再老啲點算
真心講太多集個d真係唔想睇 例如海賊 火影 若果我睇個陣 佢係啱啱出第一集就話 伊加要睇成千集 真係冇心追
btw 係幾正 無職 唔似其他垃圾轉生
慘遭魔改
小說有詳細講支杖用咩料整 價錢就大約100粒阿拉斯王國金幣 姐係好撚貴 基列奴教劍一個月都係得2粒
有老婆倒貼,Rich
下面有材料 錢唔記得邊到講 但我記得好似係100粒
普遍問題,你再老啲你就會發現自己機又唔想打,漫畫唔想睇,youtube 都無野好睇,於是乎開住個抖音有聲就算,完美變成一個公園亞伯

認真係後生陪養一啲高質素要花錢同時間對你有好處
認真係後生陪養一啲高質素要花錢同時間嘅興趣對你有好處
日日抖音
資訊碎片化時代
老中青幼所有世代集團白卡化

見唔到個website 有9
但又有嘅
日日臨瞓睇一個鐘
一個月內KO全套小說
係呀,但個腦唔用真係會退化,申利,屋企有件廢老,行得走得,日日係屋企座係床對住四面牆發呆,食飯望住東張西望見邊個屌邊個,食完飯上飯發呆,我兜口兜面同佢講佢已經死咗
我真係每日番工/放工睇少少
2月頭睇到2月尾先睇哂24本
瑞叔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞