『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (5)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
1. 只係睇魔力,無望過咩樣
horny in innocence遲啲會變成horny in horny
終於睇灑正傳,北3真係好撚ON9
鬥神反而估唔到係咁樣嬴
全世界變Greyrat
姓氏同心都係
動畫po 6

睇埋齊格篇會對北3改觀
預言成真
係咪完左
魯迪個故事基本上完哂
但之後應該仲有新故事可以寫
講緊齊格篇係咪寫完左,我估到佢下套係講秋人,無魔力點撚樣打英雄
呢下助攻為希爾達喺我心入面加左好多分
應該好有愛心
身世又慘
可惜故事時間上隔多幾日就GG
齊格同其他三個外傳完哂啦
我都諗唔到秋人可以點打
天意弄人
我都睇咗動漫好多年,今次受到動畫嘅播出影響,吸引咗我追睇輕小說。我覺得三個女主角都好可愛,描寫手法引人入勝,會想一路追睇佢哋幾時結婚幾時生兒育女
可能隨着自己年齡增長,以往會鍾意睇打鬥場面,反而而家覺得家庭同親情之間嘅交流更吸引
嚟緊諗住買晒全套實體小說放喺屋企
識貨
我睇到後期覺得有啲打鬥場面例如水神同死神個到雖然知發生緊咩事 但係想像唔到個畫面
變咗無其他情節咁吸引

睇佢哋幾時結婚同佢哋一家人既交流
係咁翻睇
https://animekarmawatch.com/thread/lwwn5p?compare_to=lujt42

今個禮拜無職喺Reddit嘅單集討論post嘅Karma高過RE0,成為本週第三名,排喺巨人同咒術之後
嚟緊呢個禮拜呢,如果槍哥回憶做得好,討論post嘅Karma有機會會再漲上去

槍哥回憶(by Teaser)

但係論劇情量,今集要講人神+槍哥談判+槍哥教打怪+入村+(師傅信物)+出村(by劇透),其實時間上好似唔係幾夠
可能槍哥回憶篇就只能夠跟住原作演,冇得加長嚟做了

人神

槍哥談判(估)

槍哥教打怪

入村
如無意外今季結局係去到海港
魯迪奶艾莉絲隻手
又多個meme
好搞笑嘅係 無論reddit同MAL上面幾多人屌無職 套嘢整體熱度同評分都證明係受歡迎
有咩?我睇r/anime唔多覺喎,最多都係講其實有冇必要咁做嘅程度

可能我先睇台灣ptt/噗浪啲人喺度跟支那炎上掛
episode嗰度有呀 多數俾人負皮到睇唔到姐 佢哋由自己唔睇進化做日日走入去叫人唔好睇
現代科學結合異世界魔法同黑科技大成,例子:Ironman,Black panther
無職真係睇到咩係人生無常要珍惜眼前人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞