『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (5)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
講咗有可能喺大迷宮入面 仲要入得幾深所以睇唔清
之後基斯話有人有目擊情報 之後好似話冇人去過何來目擊 魯迪先估佢係人神使徒 好似係
我記得係去到呀媽篇先估佢係人神使徒
如果果陣喺酒吧一炮轟落去就大結局了
LM
迷宮未必係想害老師 而係真心想救塞妮絲
人神係順便陷害老師姐
5個
人神借由基斯
好似真係同時(每個時段)最多三個?
不過可以同人接觸過之後,下一個時段唔同佢接觸
但之前已經比左個大方向佢去做野?
鳩估,最多三個龍神觀察最多係咁,仲有一個人神睇自己,但龍神從來無發現基斯,所以佢以為係三個時其實好大機會係三個加基斯
個原因唔係因為記憶神子睇完老母記憶,因為轉移事件發生,老母就記憶中段同埋有一段好長既黑色時間,之後就被魯迪救左出來。照咁睇應該係一轉移就入左魔晶石,所以連魔界大帝都睇唔清
但係基斯話有係迷宮見到老母既線索,咁係無可能,因為老母一開始就係入面,所以係無可能會有同老母有關既線索
https://mypage.syosetu.com/mypageblog/view/userid/288399/blogkey/1067648/
原來作者有整過圖去說明個system
不過佢自己都話可能有矛盾
睇唔明 …
最尾唔係講左其實幾多人都得
但如果要睇埋人神自己未來就只可以控多另外三個
而無職完嘅時候人神已經睇唔到自己
所以續集已經無三個嘅限制
應該係
我諗係只可以同時睇三個人 隨時轉人都得
或者睇多一個會頭痛之類嘅副作用
可以同時睇三人、但唔到一定期間唔可以轉人
所以龍神先至會有殺錯冇放過
人神招技魔眼 對紅巴無用 唔知計唔計數
定係會多返個位出嚟控多一個
我唔係好明你講緊咩?
巴迪係佢使徒 但係未來視睇佢唔到
巴迪係魔眼對個冇效姐、人神既未來視都唔知係魔力同係咩神力黎、可能唔同系統
希望古拿比加落船之前睇到答案
所以咪輸太遲播動畫。抄佢idea播早過佢,咩新鮮感都冇哂,話係平淡不如話佢普通。
命運石之門,正常人頭6集已經棄左
可能我睇得少 我覺得無職依套嘅畫質同音樂都好睇 就算劇情普通都留到我唔想skip住睇或者棄
我冇講過呢套要棄,係答緊原作粉點解套野暫時係動畫爆唔到出黎,講悶仲有另一套神作頂住

今季類似嘅有re0,萌王,套地下迷宫同新手村,冇乜神展開想跑出都幾難。暫時最好睇係re0,不過人地悶足咗成季而家爆發好正常,製作組又比心機。

仲有我成日覺得腎孫劇透緊套野。爆炸完係咪就去讀書屈下其他學生,之後打魔人,戰爭咁

cls 隔離po位ching估中7成劇情又唔答得佢
邊個留言咁勁想睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞