[KPOP] K-POP 2021 討論區(12)

1001 回覆
51 Like 9 Dislike
Crazy我到而家都仲聽緊
問身邊追開韓星嘅人都唔知AA

仲有LEDApple
啲歌好多都好正但又係冇乜人識
同埋Dalmatian首E.R.又係好好聽
男團ukiss真係...
Manmanhani應該要拎一位
可惜撞Ring Ding Dong,Love like this,Heartbeat
我覺得所謂歐美元素係睇當時有冇一個因為歐美興而帶過去Kpop嘅潮流
好似前幾年興Tropical House, Kpop就有一堆Tropical House
上年興retro又有一堆retro
歐美興Instrumental hook, 依家就有好多歌中間成段都冇歌詞淨係純音樂
用歌舉例嘅話好似Twice - I Can't Stop Me, Everglow - La Di Da呢啲歌都有啲The Weeknd影子
TXT有啲歌聽得出受Billie Eilish影響
日頭冇乜認真討論
通常凌晨先會好d
LEDApple - Someone Met By Chance
不過喺韓國做idol band實在太難, 佢地呢種更難
up10tion
善燏真係好正
話晒曾經紅到係同SHINee競爭
不過個人覺得love is之後風格少咗特色
真啊 加上而家打歌有直拍 賢榮一定爆
佢啲直拍我真係狂loop
Ukiss neverland個陣本來可以拎到
可惜撞KARA
之後嘅빙글빙글都係
呢首當時聽好驚艷,以為會彈起
Rainbow 係比人黑先咁

當時A
話隻舞意識不良
講真SISTAR Alone 著到咁玲瓏浮凸,GSD something又掀開裙掂大脾
呢啲就唔捉

如果唔係一早紅咗
idol band勁鍾意the rose
佢哋首出道歌sorry真係很推薦 佢地有首baby係喺香港拍mv的
可惜後尾垃圾公司既問題搞完一輪之後成員入伍
以前錯過機會好難彈得上
好少可有Infinite Be mine,GSD Expect咁呢d代表

而家d逆行歌算好啦
有YT,Fancam加持
要多謝Crayon Pop,EXID開到個靚頭
男團仲有KNK

Back Again 真心正
啱啱重聽咗一次winner隻出道碟 真係超級高質 首首歌都好好聽
少年共和國同防彈少年團出道嗰時
我仲諗做乜啲名要改到咁戇鳩
TEENTOP 以前比d網民黑
話黑走咗MBLAQ個一位
因為回購 (個次係可疑既)

之後對2PM,Jun K就話Sajaegi
之後咪TEENTOP 同 2PM大戰
13年團得BTS大紅大紫
其他變哂失蹤人口

剩係知
少共
BESTie
Ladies Code

仲有隊 2EYES
2EYES首Pippi都ok 架
我好鍾意Boy in Luv
真心正
嗰陣spring day半入坑BTS
勁期待下次cb
結果嚟首not today嚇到我走夾唔唞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞