[KPOP] K-POP 2021 討論區(12)

1001 回覆
51 Like 9 Dislike
神menu當然正
佢哋捉到路咪掂

Side effects個d可一不可再
呢到apple啱啱一出都幾多人話好聽 耐咗應該俾佢哋啲打歌服影響 之後話愈嚟愈多人話唔掂
Apple個style ok
係歌問題
講真隊長入埋伍
鎮赫,宇碩又唔歸隊

下場只會同Hotshot一樣
中意佢哋b side多過主打BST Fake love幾中意 不過近幾年主打DNA Dynamite 就麻麻 得black swan係啱我既type
一直都唔明點解kpop有多咗歐美元素呢個講法 可能我理解錯誤
二代團啲歌好洗腦+不斷重複 eg sorry sorry, gee, fantastic baby 而美國一直都有類似嘅歌 eg beat it, baby, poker face, call me maybe
宜家四代團itzy txt都係咁上下 唔覺得有「歐美咗」
U Beauty都好好聽
印象中係勇兄希望佢地keep住呢個團名
第一次出brave girls嗰陣反應唔好 所以就無再cb 之後勇兄想用返呢個名出女團 但怕同名又換曬人會好突然 所以就搵返舊團其中兩個人幫手 入去頂住一次cb先再走 咁就順利過渡咗
我都鍾意呢首,好特別
轉風格之後勁仁wiggle wiggle
我反而係耐咗先覺得好聽加上年末舞台啲妝+衫正常返即刻正咗
覺得佢哋嘅主打比較商業化 即係會洗腦啲upbeat啲 適合大眾 有助音源成績 傳唱度高啲 但係side track就做翻自己鍾意嘅音樂 所以高質啲?
利申 鳩估
有着wanna love個mv喺香港拍
好好聽
之前喺韓國啲拼盤演唱會(如果係蝗term可指正)
第一次聽到skz啲歌 反而勁中意miroh, side effect呢啲開場前播mv已經上曬腦
都可以咁講 主打歌應該適合編舞多啲 b side好多時得幾個成員唱 可能比較難打歌 btw 花樣年華系列真心正到仆街
佢地自己上週偶都話第一次聽會覺得麻麻地
原來十年我記得佢哋個出道我有追架
11、12年幾首主打都好好聽
突然無咗影十年先再紅返成隊得返4個
唉屌好撚sad
有無聽過出道專架?
講起b-side, MOTS7啲b-side實在首首都太似, 都係acoustic guitar編曲, 搞到成隻碟好悶
DNA初出嗰陣我都覺得麻麻, 不過後來我發覺呢首歌係要夾舞台聽
一首歌入面表現到型同可愛一面, 簡直代表作
已經唔想討論啲恰鳩人蝦蝦霸霸嘅人
想討論kpop 遺珠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞