[KPOP] K-POP 2021 討論區(12)

1001 回覆
51 Like 9 Dislike
個時一出道銷量爆4000
以前二代女團除咗四大女團+f(x),T-ara
其他銷量好一般
所以Brave girls個data被人質疑

然後音源呢d好難解䆁
只可以話個時Brave girls撞BIGBANG,4minute,F(x)都可以去到高位有d fishy
Left and right 係似以前d 韓式洗腦歌
MAGO呢種style 以前都有啦,Roly Poly
Stray kids首 side effects 我聽完唔知自己聽咗d乜
好傳統嘅Kpop應該似係Sorry sorry, Ring Ding Dong, Gee, I am the beat, Roly Poly呢類好Catchy嘅歌?一聽就會想跟住一齊唱一齊跳同埋好易洗腦同上手?

如果係咁嘅話我覺得上年係
Lovesick girl
Maria
Dolphin
反而覺得Apple幾好聽 聽落幾虛幻 同 魅惑感
成個故事Feel出哂黎

Kpop比較少呢啲風格 同埋成個Concept MV、服裝同編舞好靚
終於見到有個幫Apple講好說話既
重複又洗腦

我覺得BLACKPINK上年個兩首唔算
Dolphin,Nonstop,I can’t stop me,Mago,Maria,Left and right,Dumdi dumdi,Wannabe呢d
Dal Shabet嘅Joker同B.B.B. 都好正
wanna cry 竟然係香港有人聽過she‘z
當年覺得佢地首歌好好聽 而家都唔知去晒邊到lu
好L中意ladies code後期d歌 成本專都勁好聽有種空靈feel
LC 好可惜

Bad Girl,Hate you 真心好有 2NE1影子
解散了
我由上年10月左右開始聽Brave Girls
好鍾意聽High heels 係咁loop, 呢排聽緊Memory
Help me同Deepened都好正
突然哩排咁覺得好感動仲以為佢地要準備收皮不過意外嘅竟然係Rollin哩首歌彈起, High heels deserves better
咁多隊我覺得最可惜係rainbow
生錯年代
而家出To me/A 直接PAK
Sidetrack 正到hihi
April oh my mistake 又係好好聽
TT玩頹廢少年風係正到pk

To You,Missing,Crazy

Love is,Run Away 都唔錯
niel依家睇落都仲係好少年
相見恨晚 佢哋d曲風都好中我
+1
rainbow首black swan到依加都仲俾人拎出嚟做meme
안아주세에에ㅔ에으으ㅡ에엥ㅔ~~~~~~요
我覺得得番四個人 紅返都幾唏噓
Black swan首歌真係....
我自己鍾意個專輯入面嘅Pierrot
好過紅唔到
有d團唔出名到未聽過名

Brave Girls算好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞