[露營師] 第21個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
一個巴掌拍不響, 都要有水魚伸個頭出來既。
所以要趁宜家清下舊gear,大把忽露撚接
所以近排我都放咗好多冇用嘅gear, SP杯, Spork果啲
ching係邊到放會好d?
carousell好多炒家二手仲貴過一手價
tg group 入面有條魚6舊買黑蜘蛛 以為自己執到寶
Spork你唔鐘意咩? 我覺得隻toaks spork 幾好用喎
唔想要太長, 太短又唔中意😅
oh 我貪佢夠長 好方便
我試咗好多牌子. 最後用humangear gobite click. 短果時方便收入cookset, 用果時又可以變長😅

Yama有
60蚊1kg
https://www.amazon.co.jp/FIELDOOR-Backpack-Arrangement-Protection-Resistant/dp/B077VG545F?ref_=ast_sto_dp&th=1

有冇人用緊呢隻? 想買個2人用, 要輕身, 2.8X2.8M 重1.23叫唔叫重?
係囉,炒樓就係常態
露營野賣貴一百幾十都唔得衰過燒地
唔介意支貨可諗下大漠行者,3m x 3.5m都唔駛500g,夠晒輕。
我見識到既係賣貴一個DOUBLE, 搞到大家買野都貴哂, 好咩?是咪無問題?
Coleman3 人營,3.4公斤用 fibreglass 60英鎊算唔算抵
如果真係賣貴個double既話 啲賣家固然係仆街啦
但依啲不嬲都係願者上釣 買野前唔格下價 唔做下功課 貨比三家最後買貴咗真係得無怨
基本上出面賣既都係大路野 又唔係得一檔有得賣
如果等得既話 最理想就緊係等外國特價再買啦 但一年先得個三四次大減價 新玩個班都過哂時機啦 同埋個班友仔入完貨唔mark up賣 你估真係做義工咩等貨寄香港 搞網店去處理啲單既時間都係成本
唔等得又想即刻用咪唯有比貴啲囉 以前新iphone咪又係咁
奉勸各位買野前最基本都望下amazon us, jp, ultralightoutdoorgear 有時間咪出旺角 觀塘啲露營舖睇下實物 格下價先 再者香港啲街舖好多時唔係VIP會員嘅話咪一樣咁貴O記 reecho funshop都係咁話
唔好上網見到人地話邊樣好用 推介依樣就即刻狗衝
依家好多外國網買夠數滿都直寄香港 再唔係咪睇下幾個美國大型戶外網站有無discount code/ promotion 再集運返香港 但你預集運得黎返香港都最少三個星期 自己衡量下 香港直接買貴左個啲差額值唔值
啱聽,其實玩開/肯做功課就會知價同埋識上網買
好多忽露撚唔等得、唔格價、又肯揼錢出嚟,比人劏都好正常
旺角堆舖頭咪又係貴到仆街
咁靠你糾正歪風啦
我唔理D水魚點啦, 貴佐搞著我, 搞到我買野都貴埋
可能都係買返luxe 370s
原來你都係近期先買,咁無得怨啦
蝕住賣比你好無啊
遲買貴幾舊,無聽過?
佢自己咪又係做水魚
勁多偉論
又咩衰過燒地
倒頭來原來係啲野貴左唔忿氣
唔得咁架,大個仔喇
我買佐五六年了, 有D野想買SPARE嘛
睇唔過眼D IG SHOP係XX度買再高價放返出去啫, GEAR我大把, 而家連高山氣都炒, 你唔會買FUEL咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞