[露營師] 第21個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
想問下大家意見
Nemo Dragonfly 2p 同 ba tigerwall bikepack tent 大家會點揀?
鐘意ba 隻色多啲,但係係pu 真係有啲令人卻步
tigerwall 好似唔係全自立 要同nemo比應該都係同hornet比 唔係dragonfly

btw 我會揀dragonfly 各方面都取到平衡拎骨出嚟 可以2段收納收到好細
Tigerwall Bikepack 佢收納起同 dragonfly 二段差唔多,Nemo 外帳到內帳嘅一半有少少令人卻步,但 lifetime warranty 真係好吸引
哦 你講頭頂位? 我用落就覺得無乜影響

一世保係幾正 我一步到位應該都用好耐唔會換

有無推介
男仔著應該都唔錯
個牌子喺香港好似未算好hit
我係因為tiger wall bikepack 隻色而買
用咗幾耐到?佢會唔會透底 見佢白色嗰個會透到營入面
算透但比白色好得多
朝早換衫小尷尬
買darn tough無煩惱 merino羊毛 唔會臭 個底又厚又舒服
唯一唔好處係貴買咗兩對 一對行個陣著 一對訓覺著
OK 唔去
試過夜晚刻意用電筒照都睇唔到入面
上19樓睇普通 tigerwall ,一摸落支我終於明白點解啲人話ba 有機會甩 coating
但好鐘意 bikepack 嘅色,所以宜家好糾結
Nemo好似再貴d?
當時覺得色靚同輕就買左
無想太多
如果有nemo平d既話我會買nemo
即係邊隻色 dragonfly都有bikepack ver
差唔多價 差幾十蚊
鐘意 ba bikepack 嘅色
Dragonfly bikepack 都好靚
如果香港有現貨我一定即刻買
可惜香港無現貨
咁就Nemo 啦
其實已經hit完再無咁hit...
幾年前啲跑撚個個都有對
啲窿成日攝野煩到西
拎黎休閒下都尚算舒服
就係好少人討論緊呢對鞋,不過未係好hit係好事來,咁可以少啲撞鞋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞