[露營師] 第21個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
用緊windmaster最近想轉邊爐氣 買咗adaptor
但個野頂住咗上唔到
https://wildholics.com/products/camping-ace-gas-adaptor-arc-920-2a?_pos=1&_sid=e7af7c9cd&_ss=r
Windmaster通常都係用高山氣穩陣啲。因為個爐上面要放煮食用具。

如果想用邊爐氣,建議用返其他爐,例如盒仔爐
買咗隻腳仔for gas 諗住唔使吓吓買高山氣
露營有人要平,但安全性就自然會降低。
價錢同安全性玩耐左就會發現係相對嘅
一個簡單例子,
如果轉氣嗰頭有問題,漏氣,
你又咁岩撞正windmaster開火嗰下。呢下真係好容易RIP。
當然有人覺得無咁易嘅,但中1次就已經RIP

如果想平就真係買油爐啦,$70-80蚊一桶油玩幾個月都未用得曬
謝巴打詳盡解答
各位師兄對tarptent double rainbow
https://www.tarptent.com/product/double-rainbow/?attribute_liner=None
呢隻營有咩評價?
有無用過嘅師兄可以講吓反潮會唔會滴晒水咁?
係,箱野入面有個轉頭
Pish
一個分體爐/攻頂爐for煮野食
一個攻頂爐/酒精爐for煮飯煲水煲湯

如果唔係冬天煮得一樣另一樣都凍左
KOVEA分體轉頭
佢有D 好似係用高山氣,但更多係用美國果隻GAS,HK係買唔到美國果隻GAS
個頭唔同,要既話就一定要買adaptor 先用得
soto 既爐唔係隻隻 adaptor 都用到
新手想問露營可以去邊露?
我睇政府指定謍地都關閉晒
巴打們係未隨便搵個交區就去露咁??
布無咩露營位置係岩揸車去?
所有X位一律建議自己行山發堀
有車建議你去收費場
Kovea Cobra Gas Adapter+ Soto Windmaster 好正嘅組合
去邊都唔緊要 最緊要LNT 可以既話就帶更多走 就算係自己天台露營都係咁話
支持帶走更多垃圾
無錯
Adaptor 難唔難買?
我感覺Coleman依隻收納好過snowline少少,
但驚買左用唔到....
好似次次見有人問都係你答, 俾着係我叫佢追post算
巴打 等左你好耐, 多謝你食評
無記錯既話好似香港版唔係dac骨
amazon 搵下,應該有的
呢度D 巴絲好有愛
要買張單人footprint 邊到買最抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞