[露營師] 第21個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
VIP 左?
應該係 之前望過原價要6K
我想要2p
新買用咗一次klymit v2 有小小失望 覺得麻麻地唔太鍾意啲斜紋質感 但係算抵玩嘅

不過應該都會換其他試下 希望好瞓啲最好闊身啲 唔使兩隻手唔夠位擺

有冇用過EXPED AirMat Lite Plus 5 M 既巴打分享下 我見直紋+兩邊高中間低 好似都吸引
其實v2 真係麻麻 , exped 好用好多
兩張我都有
我見exped 張UL 好輕身 底面都20D 不過自己粗魯怕易穿
經過呢幾星期出街,同埋去西貢望過幾轉,我開始明點解70L 都擺唔晒D 野
見D 人拎住隻營可以有office 水機D 蒸餾水桶咁大舊
張枱係議員擺街站果D
唔好係酒精爐同電油爐上燒野食
GAS 暫時未聽過有問題的
過3000就vip架啦
其實睇外國飲食節目,就算米芝蓮餐廳都會就咁係gas 爐上面烤蔬菜

Jamie Oliver 都有咁教過人
灸燒壽司都係用gas 火槍燒,反而柴同炭唔好直燒,因為d 灰係致癌物會痴住食物。
炭點會唔得
柴唔好直燒係因為你唔知d木係咩木,有機會有毒
如果講長期食影響健康既話,gas炙燒 d專家都係叫你唔好食
V2仲闊身過EXPED AirMat Lite Plus 5 M
要闊身Klymit Static V Luxe應該夠闊
不過就重啲
Exped AirMat HL Duo M 暫時睇啱呢張好似吸引啲 700g 又闊又輕 自己一個訓闊落 同女訓既應該都夠
枕頭疑難
迪記99 同 sts絨面regular size都訓過
但我平時屋企訓勁冧既枕頭 類似酒店嗰啲 所以充氣枕都只吹一半氣 感覺上迪記99舒服啲 可能係多咗個小小海綿

可惜迪記129真係收納起黎太大舊 想找個大個啲有海綿 收納size冇咁大既

EXPED REM Pillow L
Nemo fillo luxury

呢兩個 巴打點睇
想買nemo fillo elite luxury, 可惜以家好貴, 之前2舊走到, 以家唔得了
我推nemo的
之前200左右買落灰色款, 幾好用。最緊要係可以拆個袋出黎洗
用緊35L袋 有位淨
想入隻1營 睇左好多 但冇咩心水 有冇師兄推介下 另外如果師兄有意放1人營 可pm我
https://t.me/Drfftgguh

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞