[露營師] 第21個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
想問有無人知邊度仲有0.3L Trangia 酒精買?
女仔露營無廁所係咪都係草叢解決?
代女朋友問
日版重過美版 美版3p 2.6kg 日版3.03kg
你都有答案啦
有咩分別
有冇師兄有用Kovea隻spider爐, 用咗一兩次, 佢較細火會有少少聲,是咪正常?
Thermacell最大路
用緊效果都好唔錯
唔計部機大約4-5蚊一個鐘左右 冇記錯嘅話

都見過人會拎日本啲災難廁所
廁所帳都見過人用
而家貝澳d營位係咪封哂
我都想知, 不如你去睇下?
嗰度康文署既 你想爆入去都爆唔到
小弟新手唔識嘢,不過滅蚊會唔會有用過驅蚊?定有咩原因所以唔應該滅蚊
同埋如果用呢啲驅蚊器喺大風嘅地方會唔會吹散曬啲氣體然後效果減半?
唔係好理解你滅蚊嘅意思, 即係要你所在位置冇蚊? 喺郊外會唔會比較難啲呢? 我自己覺得只要冇比蚊咬到就ok話知你驅定滅. 如果你覺得滅蚊功效大又冇budget, 可以考慮下每次戶外活動之前請滅蚊公司幫你去滅蚊, 不過我估佢哋都未必擔保100%冇蚊.

你啱. 大風係會減低效果, 不過大風又會冇咁多蚊.
因為我一諗起防蚊係諗到有盞紫色燈吸蚊嗰啲先
露營係咪冇人會用
你要考慮點樣比電
個蚊片好快用完,一晚兩塊
都唔平
所以轉左用街市蚊香算,買幾塊擺陣有排燒
泰國蚊香聽講幾好,但未搵到有
4個鐘一塊
自己用落覺得效果好過蚊香
同埋佢係蚊蠓通殺
幾錢一塊左右?
$198 12塊

一晚用兩塊都係3x
其實會唔會嗰個地方嘅問題, 搵啲再高啲大風少少嘅地方會冇咁多蚊
想問下政府啲營區加陣係未封晒入唔到?
記住汶完帶走廁紙
因 應 2019冠 狀 病 毒 病 的 最 新 情 況 , 有 需 要 採 取 措 施 , 減 少 社 交 接 觸 。漁 護 署 轄 下 郊 野 公 園 內 的 163個 燒 烤 地 點 及 41個 露 營 地 點 現 正 關 閉 , 直 至 另 行 通 知 。 在 以 上 設 施 關 閉 期 間 , 任 何 人 均 不 得 在 郊 野 公 園 進 行 燒 烤 及 露 營 活 動 。 署 方 會 加 派 人 員 巡 邏 相 關 地 點 。

https://www.afcd.gov.hk/tc_chi/country/cou_vis/cou_vis_cam/cou_vis_cam_cam/cou_vis_cam_cam.html
聽人講農場用蚊香好堅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞