[露營師] 第21個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
[url]trangia 啲 coating 唔掂?[/url]
我主要用細果隻

好似唔錯, 你幾銀入? 想solo 有個大小小嘅煲, 齋用sp 700 迫住食脫水飯
細個套係咩名?
冇記錯5xx. 不過而家多數用evernew M size pasta pot 1L 114g
杯果套? Thermostack combo
如果煎野 Ching你會用咩
Evernew 14cm UL
Nice 好似幾好 夠輕
Evernew M pasta pot 114g
Evernew 400ml Ti Cup 49g
Evernew UL pan 111g
Evernew Trivet 2 13g
Evernew Steamer 12g
Evernew multidish 14g

Total 313g
再試試
二手
嗰陣買完overlander即刻有regular有折,又係幾舊水有
soto 501係HA料
冇易潔coating
Thanks 用緊snow peak ti Combe cookset
個2個pan布塗層唔敢煎野
依家開始熱d好似開始多蚊蟲
2k內有無咩架選擇
想買爐具請教下
依家Kooke s1同snowpeak gs600心大心細
兩個同樣火力同樣重量

Kooke s1標榜台灣設計但又有類似型號(gasone gs8300, 大陸脉鮮ms100)
外形冇咁好睇又勝在平Snowpeak一半有多(gasone gs8300仲要4舊水有找)

Snowpeak gs600靚仔又名牌又冇人抄到, 而缺點就係貴連埋袋成千3千4

大家推薦用邊個好
貴唔係snow peak既缺點
而係你既缺點
睇你口吻買完kooke 實後悔 咁不如直接sp算
露營界Louis Vuitton 唔貴嘅話就冇意義了

身份象徵you know

認真講就係其他太重同太核突

雖然600 都重,我果隻都係留係屋企打邊爐

如果要差唔多款又要平 點解唔買依華牌

利申:sp gs-600 用家
反而驚落雨潮濕多啲
點蚊香有無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞