[露營師] 第21個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
咁人地燒緊我又點知佢入面係咩樣

我係話普遍燒地既都係一句我疊高左就諗住耍走人 起碼我見到既都係圍=疊 所以先嗌你教下人應該點疊

如果你疊完燒完達地冇影響緊係ok 但事實上真係好多人求奇擺兩舊石就當做左
未夠budget直上hmg 2400series
但幾舊水印仔袋又咩得唔舒服
有冇千零蚊UL袋推薦
忍多一陣儲多啲錢👍
疊撚到屋企爐頭咁高先囉,不過又會壓親啲草㗎啦
算撚數啦 屌
不如屌柒佢地限聚仲好啦
我就印仔袋上hmg
儲錢直上唔洗煩
二手hmg,crown x 60,crown 2 60
唔買 等夠錢 交左好多學費
發覺睇中左就唔好將價就貨
一野買岩就最平
有冇方法或者有邊個brand嘅睡墊可以兩個合併一齊
求其搵條繩都得喎師兄
師兄可唔可以講吓印仔袋有咩唔好?
本身念住入手印仔袋..
zpacks sleeping pad strap/自己車
手工屎啲
1000蚊budget買邊個營好 2-4人🙏
1. 已經買唔返以前200蚊最抵個價
2. 經常出現車錯位既情況,例如左右肩/胸/腰帶高低不一
3. 用料差,心口水袋位易爛,mainpocket開口鈕扣易爛
4. 最嚴重用一次就想扔既主因,背囊torso size太細(甚至我覺得只係岩女人咩),170既fd都覺得太短,令到較極都fit唔到肩頭+腰部,所有力食晒係肩頭好攰
5. 如果覺得2~4都接受到就買個高質素既二手算,出面全新閒閒地賣緊500~700蚊
Luxe
用左2個月 幾舒服同埋幾輕下
之前youtuber 波仔圍石燒地都比人屌到傻
呢型山系竟然safe
迪記
好似幾舊水有隻
不過有啲重
仲有tomfatki
考慮吓unfollow佢哋啦...😄
Tomfatki 有做返道歉 做research 去種返野都算係咁
tomfatki 最新片都有用焚火台, 呢啲youtuber要推啦 某店店主見到燒地都可以唔叫停真係小小失望 仲搞咩flip flop
佢地真心知錯係睇得出
東龍島奶左野之後camping都有帶焚火台
真係 需然仲有隻NH營 不過見佢最近好似買咗luxe
幾好幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞