[露營師] 第21個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
我用TFS多
TFS唔講得桇! 會比人批鬥
咁講無意思, D產品好用又唔係抄得咁犀利。
咁都唔犀利咩
雖然各大牌子都會抄,佢起碼唔係原創喇
支那牌子就唔用
正經統計嚟講真係世一特別多閪人(人多自然閪多)但正常人都多

因為最多人用 落場差唔多7-8成都係世一

咁數量自然多,唔係比例多

數量上Hill 都見,但極少,唔識用Hill嘅人

利申 唔識亦未玩過Hill, 第1 個營係世一,第2, 3個營都係msr
淨係覺得用hill嘅有班人好似入咗邪教咁
唔理ig fb tg定mewe 總有啲人會擺佢隻hill出嚟曬命
(唔係話post相=曬命,而係呢堆人打埋啲caption真係曬命嘅口吻)明明傾緊其他brand,甚至唔係講緊營,d教徒係都要搵位攝入嚟話佢隻hill點點點
可能犯眾憎到慢慢冇人侵佢地玩,定係佢地睇唔起唔用hill嘅人慢慢班教徒就自己圍爐約埋出嚟所謂「hill聚」,幾隻hill排開咁影相,嗰一刻以為自己就係露營專家,世界中心,唯我獨尊,我用hill先叫露營,你地用垃圾營叫露宿,在坐各位全部都係垃圾,一地都係精。其他人眼中當你地傻仔咋
最好笑係當佢地知道有人咁諗佢地,會ff人地係買唔起hill葡萄/冇眼光唔識欣賞hill嘅好/心諗「你班垃圾用埋晒啲cheap營,等俾風吹爛啦」 唔知邊度嚟嘅優越感覺得自己用hill係理所當然,人地想買hill就話阿豬阿狗學人用hill,唔知仲以為露營要考牌+資產審查
其他brand用家:
今次camp天氣好好,好開心

hilleberg用家:
又帶隻Hill出去玩
Hill撚金句:
1.一分錢一分貨,當你係山上睇住人地俾風吹爛營,就會慶幸自己買咗hill
2.我隻Niak用咗一排都係覺得麻麻地,諗緊好唔好升上Nallo
3.今日個場啲營唔係世一就係迪記,得我一隻Hill
4.就算係貴營都要好好保養先襟用!(張相影緊自己抹hill)
5. Hill真係好靚好硬淨,投資咁多都值得
6.你買得____(其他brand),不如俾多少少直接上Hill啦
7.
好正😆
巴打你究竟經歷左d咩
有方法 但成本高
第3 4點成日見
同埋唔少得幾隻hill疊埋一齊影相 加埋成幾萬蚊係到好多時佢地都偏重裝玩法 會問人點解要輕裝屌地訓天幕 大佬呀成萬銀隻營唔訓同你屌地傻咗呀
睇黎以後見到hill仔營都要skip
變咗逆向歧視
如果有埋cap圖就更加傳神🙇‍♂️
Can
can 係both?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞