公屋窮L 25歲財務自由 你問我答

1001 回覆
2574 Like 604 Dislike
人中龍鳳
想問下你係入左fund度做? 你可以決定買咩股定係做analyst ?
同埋你做護士點解可以轉到入去既?你apply依家份工過程係點?點解你做護士都會俾你in既?
咩春呀
佢似係想氹人買 幫佢谷上去
好,咁繼續討論樓主 我見人講futu係價值投資。
"仲有就係要留意世界既最新趨勢"

睇咩睇到?有無邊D網頁會跟得貼D
報紙佬講野我好少睇
買咁多altcoins 個市一跌真係會PK ,我果時最偏玩過SC, DCR, 18年果下真係可以vapourize 曬你啲錢。

買ETH, BTC 呢啲公認1st tier 我會覺得比較穩陣但又食到大浪、跌嘅時候你都唔唔駛大折讓liquidate ,反觀二三線crypto 就同玩波子機點乜大分別 - 一係有少少or 超微機會下big win 、一係近乎渣都冇。
好耐無見喎最撚憎人當依家既老散係傻閪,我12月先見到富途業績即刻沖入去啦一齊等q4-21q1再dd
唔講得係關眼鏡事? v字頭?
好快股災
恭喜革蛇
唔使睇報紙㗎
睇吓連登最多人用咩證券行(futu)
出街見多左咩車 (tsla)
呢排興咩game (tencent, se)
已經捉到幾隻啦
要價值投資就買香港地產股,全部pe低市淨打5折以上,有實業有實物,我以前就on99價值投資拎住堆地產股妹下妹下,地產股全部=誠哥5折賣樓賣商廈比你=送
我價值投資幫我賺左千零萬,但點解冇人拜我
大佬人地邊係係講到咁一帆風順啊....
人地都係公屋出生老豆仲中埋風
Nursing 人通街都係啦 反而廿幾歲做m記8000蚊一個月就真係少見d
呢排日日buy the dip
futu 市值將會一年之內超越ib
五年之內超越cs 嘉信理財
炒GME 兩個星期都經歷左幾個股災

Futu超ib
雖然樓主嘅文真係幾好睇

但呢個post同D回應,咁撚有層壓式推銷公司feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞