公屋窮L 25歲財務自由 你問我答

1001 回覆
2574 Like 604 Dislike
賭馬 其實都係 馬匹價值投資
我冇根據futu 過往表現去做我嘅分析
我呢啲散戶信Peter lynch 生活投資法
我見到成個連登都用牛牛我所有friend都用牛牛就知道futu係prime time
再睇少少財報知道財政極健康就可以
Peter lynch 買dunkin doughnut 同bodyshop都係同樣道理
冇咁得閒做呢d野,做好自己就咁,好少理人點做。
不如你睇mm 好過

唔好每秒鐘係度糾纏價值投資呢幾隻字
糞成 叫人買5號仔
成班連登仔見高拜見低踩到真係可以做完美散戶狂熱指標
上年屌到仆街,今年當神咁拜,我自己都揸左Tsla 7年,但我都覺得其好多股票都升上天係得益於印錢放大晒市場情緒
Tsla今年升咁多係選得岩加好彩印錢加速放大晒收益,我自己反而會開始陸續放番d,心態當交保險費
呢4隻等暴跌啦 特別pltr 去每一個連登post都見到 你自己諗啦
革爾你好
係,但我個人覺得買樓有呢個回報真係癡線到唔合理,多數呢種時間牛市都會出現好多股神,打工都唔算浪費時間既,我搵緊10萬都仲有打工。

第一年考唔到你唔可以再考第二次?
同埋就算俾你做到護士,距離開post俾人拜仲有好大段距離啦
巴菲特話散戶買超過三隻股票都係弱智啊
利申:我信
護士40k有幾離地
廢極入護士學校都得啦
其實樓主都係用菲比斯套理論 買入 然後長期持有
同埋條友成手Tesla同crypto 原來未放
浮盈就話財自
真係祝佢好運
而家個世界係今日可以話你值1萬億
聽日可以唔值錢
有無咩書推介
我係信價值投資,因為事實佢幫我每年都贏到錢,其他我唔識,你有一種方法贏到錢keep住就可以,我唔會評論人地用咩方法或信咩理論,只係最終想帶出futu唔係價值投資。
如果要坐幾年,我會勸你宜家入bitcoin
一朝得志,語無倫次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞