公屋窮L 25歲財務自由 你問我答

1001 回覆
2574 Like 604 Dislike
唉 好撚on9 諗住慢慢儲貨 先得果1粒eth 就無神神上左去
GME會ss
等下
條友都戇尻尻

香港樓已經橫行咗幾年

用美元計價即係代表表現同持有美金一樣咁折墮

你自住要買就無得講

但買香港樓投資完全係戇尻

試下用btc / cny 去計價

香港樓其實係跌到仆直
[顛覆性科技] 區塊鏈智能合約平台以太坊 Ethereum(3)
http://2080pareto.blogspot.com/2020/07/ethereum3.html
其實睇你想每個月有幾錢洗姐 又冇話一定5000萬既
自住無問題 但香港樓投資價值
屌 放哂啦屌 拎番錢重新上路算 果時個人情緒麻麻中左好多 cognitive bias...
我冇留意呢d, 正係睇biotech 同fintech
當你完成了解一間公司 集中投資其實更低風險
芒格都講過 唔洗刻意分散
搵到一隻好股可以all in, 見到下隻好股就分一部分過去
LM
咪講左 一萬億市值係基本
唔會啦
話時話升左咁多你tesla同eth仲係全倉冇諗住套現一部分變cash?咁起碼跌嗰時都有彈藥接。
cefi vs defi
兩樣野黎
我果時睇咗格sir啲分析後覺得smart contract 呢樣野真係好萬能 果時正值eth defi爆發期所以都重注咗我覺得依家所謂嘅defi只係雛形 而smart contract可以係金融以外嘅範疇應用 所以前途無可限量
財自呢個字有誤導性

個個人洗費唔同

何況財自應該用被動收入>洗費而唔係資產去計
我睇AI , CLOUD, big data
Love you 格sir
成為我第一個投資伯樂
Ching 講緊bsc 啵 你係咪理解左做btc
咁好本身個blog都有啲人氣?邊度開blog
tesla hold到做世界第一
eth 3000以上先考慮分段賣
老細睇完我D文 招我入去
Bfly,便攜式ultrasound scanner
Aiki , 迷幻菇合法化做精神科藥物+專利
Bft, spac, 同paysafe 合併,歐美支付系統,賭博用, 未來可以用cryto 俾錢
點睇呢3隻
我讀緊nursing, 本60k想3年後grad 有500-700k 只做價值投資,不過衰在唔敢all in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞