公屋窮L 25歲財務自由 你問我答

1001 回覆
2574 Like 604 Dislike
睇哂樓主所有既分析

eth 未來應該會超越 bitcoin

eth 有系統性既改進 升級 開發

bitcoin 只係純粹避險投資升值為主

假設c rypto 真係需要應用於現實

大部份公司應該會用選擇 eth 作為基底

bitcoin 唔轉換單由挖礦而獲取既模式

根本無得同 eth 比較
公屋窮L曬冷私樓樓奴
格sir你係我偶像,我之前跟你個blog 買都賺唔少。加油
跟你買arkk 賺過錢
Eth今年3000+冇難度 上睇10000
但我只揸btc
點解
格sir臨走前叫買以太幣
到而家升左5-6倍
其實呢啲加密貨幣應該點分析
好難去定目標價..唔知幾時take profit/ stop lost
當初點解睇好eth?
依家想法冇變?
想知
留意到格sir你一般贏大錢既操作都係比較傾向all in
由一開始既all in TSLA
到後來賣其他股all in ETH

你點樣衡量你果個all in操作既風險水平同埋值唔值得?
就算要博爆升 點解唔寧願買5-10隻有潛力 反而咁進取in哂落一隻到
當然我明白all in係促使你贏既原因 但係都想知道你會點評價呢類all in操作
革sir請問你所指既十倍美股 係咪都係屬於破壞性革新 或者係你所講既顛覆性科技
BTC, ETH, Defi
格sir 我都想知,出面吹到BSC會取代ETH咁
格sir 點睇 bsc同 eth既競爭?
我地呢代年輕人並唔係冇機會向上流

OK
六合彩都係一個機會
你話唔係冇係咪講緊廢話
點解要過多 2 年?
除eth 有邊種defi值得投資
要人教先識諗嘢就預咗同普通人行同一條路
心態上我鼓勵長線思維 我對長線既定義係5年以上

投資書黎講《富爸爸窮爸爸》《一個投機者的告白》 《漫步華爾街》《窮查理》《張磊-價值》呢D係必睇

但更重要係廣泛閱讀 投資係結合財務知識同現實世界既過程 《快思慢想》《時間簡史》《鋼鐵人馬斯克》《人類大歷史》《謝謝你遲到了》《未來年表》《AI新世界》《從0到1》《區塊鏈的衝擊》《真確》呢D書對我投資方向影響好大

仲有就係要留意世界既最新趨勢
LM
好似用分身果陣比人del曬 你可以去佢個blog到睇返舊文
Btc係digital gold 地位已經同其他shitcoin唔同
Eth係internet2.0 (下一個google / apple / ms)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞