公屋窮L 25歲財務自由 你問我答

1001 回覆
2574 Like 604 Dislike
唔睇好 我絕對唔會買on9香港樓 去外國3分1價錢有花園啦
我都係用binance
有排都未財自啦,香港想財自最少5000萬
求指教
老細睇完我blog招我
同樣18歲開始炒股,高峰期輸緊近7位數字
依家同樣25歲,仲差幾萬蚊先回到本

But...因為你個blog令我認識到咩叫顛覆性科技,追番90萬
你點睇呢4隻
PLTR, U, SNOW, AI
格sir當年講過巴郡市值太大 轉身太慢
所以唔建議巴郡

呢個諗法套唔套用到係ARK身上呢?
而家好多財演話佢市值咁大 冇潛力
之前睇peter lynch既果本書講過散戶雖然唔可以識得啲公司高層去了解佢既財務狀況或未來發展

但其實你可以平時落街觀察睇吓有啲咩係開始受歡迎 除咗tsla外1137都係一個好例子
100K係基本
eth 2.0 會轉 pos 而唔係 pow

姐係唔會再用挖礦概念

你諗深一層

用挖礦概念去換虛擬貨幣呢個概念係不合理

因為會損耗極大電量 電腦運算力

如果 tesla 或者新能源係未來(減低損耗)

但挖幣每日做緊既野係 - 浪費損耗

姐係挖礦呢件事根本不乎合未來

不乎合未來既野始終需要改變

但轉換挖掘呢個流程會影響到礦工同埋eth 成條supply chain

所以自然有人想用其他野取替佢

但如果你心水清 明白挖掘換幣呢個概念係出現問題 並唔係最佳做法

你可以大概估計到 eth 應該會比bitcoin 走得更遠
講唔講得邊個板塊
上得多先好,佢地笑乜就買相反
識先好掂 option係好好既工具 我都學緊
唔好用黎賭!
開離岸啦
Firstrade, 嘉信
如果一早睇到樓主個blog 會行少好多冤枉路

btw 樓主賺左第一個1000萬之後身邊friend 知唔知?有無因為咁多左隔膜...
恭喜恭喜
講真你上年係條街到見到咁多人用富途牛牛,佢個流量又唔係用錢買,買呢D 10X 好過跟班友買疫苗啦
財務自由 唔等於 有錢wo
你覺得應該只係買一兩隻集中投資定分散投資?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞