公屋窮L 25歲財務自由 你問我答

1001 回覆
2574 Like 604 Dislike
好神
收息股時代已成過去
呢個世代已經冇唔用腦賺錢既方法
作為Tesla投資者 感謝一直以來質疑Elon Musk的大眾https://2080pareto.blogspot.com/2018/11/tesla-elon-musk.html
3000up
同時係限制
唔敢放手盡買自己相信(分析過)既野
主要買正股 定option? 呢個數目本金 回報比率確實係超神.
革sir

三月tsla火箭都好似無耐前嘅事
TSLA過左去唔講啦,不過我都覺得佢未來會平穩增長變成而家AMZN咁既股。

格SIR點睇下一個會多倍/10倍/更多倍既SECTOR,太空科技/3D打印/基因技術&編輯呢三個SECTORS點睇
外國3分1價錢買到有花園大屋
呢個係事實 何來偏見
革 Sir
可唔可以指教吓本身唔係哩個行業可以點入行?
香港SFC管到美股?
太大的確唔係好事
ark已經開始有呢個問題
格sir,你睇好ETH會升到3k
咁而家升到2k你仲會唔會入貨?

我由上年$400月供,而家都諗緊仲加唔加貨好?
只有買債/買樓收息先係最嚴格符合財自被動收入定義
你同唔同意ark揀股既方針?
我相信好人有好報 想幫多D窮人一齊改變命運
我亦都係因為同大家分享我既研究先會識到我老細 入到金融界
講你個blog 10年跌7成個睇法
同埋去到外國梗係唔使理港樓啦
但唔係人人都去到外國嘛
你要留係香港既話,一層自住真係必需要既
除非你真係可以有間公屋唔使出去租人樓住
租過人樓住你就知有間自住係幾重要
升咗咁多仲sh先至勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞