公屋窮L 25歲財務自由 你問我答

1001 回覆
2574 Like 604 Dislike
我價值投資分析, 上年 買得一隻股 回報率剛好100%,到今日自己生意去到10萬純利一個月我都經常會覺得自己係靠運氣,千奇唔好覺得自己好叻,keep到廿年再教。
巴打通常點定止賺?
點解實傾得掂
望吓tsla 1000
Sq300
美團900
拼多多錢都未開始賺
牛牛得嗰200算貴?
Amazon 大部份時間都係170樓上㗎
你嗰啲唔撚叫價值投資叫現金流投資啊醒目
覆樓主個d係咪機械人
技術創新/引領世界新經濟/未來世界經濟+龍頭

樓主思維係咁

大家諗下下隻, 有邊隻係乜

pltr, ai, snow, u
都算係掛?
革sir
我剩係想問個問題,crypto 嘅保存你係會放係exchange 定每次買完都放係cold wallet唔再賣
贏錢絕對值得恭喜,但贏錢唔代表價值投資。
冇追post,但點解要分身reply?
Futu bidu
點睇成副身家買晒科技股etf
AI x Quantum?
係囉 有幾勁笑到仆晒街
投機賭錢賭贏就扮大佬
不過連登仔係咁上下質素
不如你都分享下
我少你兩個零
我睇咗你好多個post

點解你不停將價值投資呢四個字塞落樓主個口?

人地有話佢係價值投資咩?
我都係2020跟你tesla
19年講緊幾十蚊上年7月先開始過200,平均供點計舊新點唔會係280
果然比我講中
現金流投資除咗p/e 200之外多一句都up唔出嚟
你鳩噏話ib 全面買起老虎收futu皮仲有說服力
從定義上黎講 FUTU點算係價值投資

個時成日買入買出 升少少就放 其實無咩大肉食
黃國
見到啲人屌格蛇係好彩真係得啖笑
冇錯佢係試過開分身讚自己,係好唔成熟,但同佢投資表現完全冇關係,
人哋真係花長時間研究一隻股再擺錢落去,你估佢係嗰啲見隻股升就搭船嗰堆牛市股神?
tsla喺連登仲未有人講嗰陣佢已經開始買,到300上落chok嗰期佢已經賺好多(%嚟講)佢都冇走,再到肺炎全線閪冧佢更加信自己眼光加倉,先造就佢今日財自
話佢係好彩嘅人,想問下你哋有冇tsla由1000落300都揸緊嘅心臟?
革蛇原來係RN
同行 我無你咁叻 畢業幾年都係用勞力換取金錢
好後悔咁遲先接觸股票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞