公屋窮L 25歲財務自由 你問我答

1001 回覆
2574 Like 604 Dislike
不如巴打講下市面上有邊隻 vb/ broker 既產品迭代快過futu,而且有1M DAU 既TRAFFIC同時投訴少過佢?
格蛇25歲做基金公司 犀利
係搵得多
但得罪講句 1千萬都無點財務自由?
革蛇
我有個wallet唔記得左pw 入邊有4.x甩btc
samsung A60
利申: 唔覺得FUTU 而家仲係必買
就係點解會得 Buffett 一個股神,因為運氣唔會長期光顧你。
Lm
簡單啲講好彩市道好
不過目標係財自嘅要學識收手
發達好多人都試過
係過唔到大浪
我最初買入Tsla同Eth可能同你差唔多時期,不過無你allin咁樣買同strong hold,所以佩服你有眼光同膽識
喺度踩futu又唔俾理據喺度玩反問
我依家就答你點解futu 係價值投資

1.用戶爆炸性增長成個連登都用緊毛利極高
2.海外市場啱啱先開始牌照越來越多,有無盡潛能
3.財政狀況極好完全唔使擔心有財政問題
4. 有七成員工做研發,擺落開發嘅錢都唔少,將來見唔到有機會落後其他證券行

而家到你講吓點解牛牛唔係價值投資啦
除咗pe 兩百倍同埋2/3 間ib 市值之外仲有乜嘢廢話
可唔可以講解一下ETH 2.0 對而家擁有ETH嘅人有咩影響
同佢地講都晒氣

永遠覺得其他人成功係運氣

唔去了解背後眼光同判斷係點樣培養

一大堆只係問人點樣搵十倍股

老老實實

好多股票升咗一倍時跟入都仲有五倍回報

咁點解佢地連跟住入都做唔到?
係cold wallet既crypto就廢事post出來了
Mara 同futu 都近水尾

師兄下隻有咩心水?

我自己就轉咗場去百度
其實我覺得樓主只係好運扑中左Tesla 同crypto 仲要升市個段買 如果係先跌70%再升10倍係咪都hold到先
不過都恭喜哂 運氣都係實力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞