公屋窮L 25歲財務自由 你問我答

1001 回覆
2574 Like 604 Dislike
好岩知道投資你了解呢個世界多少少,會知錢搵錢既道理,唔會讀乞食科
你唔係放撚曬呀化? 冇貨留?
係囉當左神咁拜,其實我覺得樓主只係運氣好sorry
cctoy話大學生pt萬3一個月已經算少
明白
自問都唔知點樣可以做到眼光獨到嘅人

佢哋吓吓都知道有啲股票之後會升得好勁
而且低價買入 。。
人地2018年 tsla 大跌果陣 咪加倉 2020 3月都有加倉 你有冇追po
革巴 可唔可以再講多少少 呢方面
Why not Ada
冇踩futu, 純粹比人炒貴,你123點好弱,教精你,預期未來期望就已經背道而馳同價值投資,PE 200倍都仲價值投資?
我估其實樓主個思維係咁
技術創新/引領世界新經濟/未來世界經濟+龍頭
tsla=無人駕駛/電動車取代汽油車+龍

AI
Cloud
遊戲新技術
大數據
無人機

呢幾隻都屬於以上範疇, 我真係覺得樓主講梗下一隻係4隻其中之一
師兄買咩
我自己睇mara 就未水尾,礦股睇TSM產能開飯,BTC價錢大升但係BTC network hashrate未大升 (下一次大爆發都要2023),市場上根本冇咁多產能 (生產線/原材料) 去整新機,預訂左機果班公司就係呢轉TSM產能不足既大嬴家
睇格SIR嘅文章學到好多野,完全改善左我投資嘅心態,今年24打到3球,好想快啲財務自由

再一次多謝格SIR,無你我無今日
價值投資一早收皮

而家係趨勢投資
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞