【練習睇人類圖】有冇覺得有啲嘢kick住,但唔知係咩?

380 回覆
16 Like 63 Dislike
樓主肯講quantum未?
我仲等緊

利申,識少少quantum,想了解下

唔該樓主

Thx.
[url][/url]

Lm

咁岩依掛有好多野卡住諗唔通 唔知點行落去

放底了解下,樓主得閑幫手睇下
直覺係係即時,不加思索,同埋得一下,冇第二下。當你諗緊個直覺啱定唔啱時,係用緊頭腦。唔係所有人都適合無條件咁相信直覺,特別係你既spleen(幅圖左邊既三角型) 係空白。

唔該樓主
4/6 生產者,所有6仔都會經歷3個人生階段,呢點唔重覆,請參考之前profile有6 巴絲打。4/6有d唔同既地方係,4係需要透過建立穩固既關係令到你feel safe, 傾向鍾意同人social, 見下朋友咁。但喺你30歲後既retreat 階段,你發覺好似需要柄埋自己(其實係為左觀察他人同整合自己), 如果你唔了解你係咁樣,可能會懷疑自己係咪有啲depress. 平衡返自己socia既 一面,同時亦需要獨處既時間就ok.

你可以係一個好識講嘢既人,有辦法表達真正既自己(channel 1-8),有能力用說話empower他人,亦能夠將諗法串連出一個故事咁讓人容易理解。想發揮到呢啲優點,記住等人邀請你先至分享。換言之,等人ready聽你講嘢先至講。另外要特別注意你既情緒,尤其有閘門22,好講求有冇mood. 冇mood就唔需要迫住講嘢,唔係既話有機會唔覺意出口傷左人。

特別提一提你既閘門5 。有閘門5但冇15,你會有固定既習慣,生活較規律,但有時可能覺得太dull,想變一變。其實有規律既生活係會令你健康啲,冇乜特別唔駛特別去改。

大致係咁,如果有共鳴既地,請話俾我知。
鍾意同人social個part 好中,而家疫情底下少咗同frd出街,我個人就好唔自在

講嘢個part亦都好中,如果啲frd有需要我幫忙嘅話,我好樂意分享自己嘅經歷去幫佢哋

至於情緒個part,我上個禮拜因為一啲事而發咗一個好大嘅脾氣,講嘅嘢差啲傷害咗我同frd嘅感情

至於有規律嘅生活,我而家嘗試去習慣做gym,想令自己身體健康啲

overall都係好中

btw 樓主你現實中唔識我,但係靠一張圖就可以講到我嘅性格出嚟,依個human design 真係幾勁吓,感覺有啲似八字算命或者紫微斗數
唔識但好多謝你既feedback
好期待樓主分析我果張

唔該樓豬

麻煩樓主

唔該樓主 呢幾年好多問題

麻煩樓主

想了解下 thanks 絲

謝謝樓主
近排好迷茫,想知邊一個行業適合自己

感謝樓主

麻煩樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞