【練習睇人類圖】有冇覺得有啲嘢kick住,但唔知係咩?

380 回覆
16 Like 63 Dislike
想做多啲睇圖練習
如果你覺得人生中有啲嘢kick住你,但唔知係咩,可以post你張人類圖,我會簡單回覆

點樣拎你張人類圖
https://www.jovianarchive.com/get_your_chart

人類圖懶人包
https://www.instagram.com/stories/highlights/17880720152073642

想了解人類圖多啲或者想詳細睇,請IG DM我,IG: contemplateyourdesign
上面個人類圖懶人包好似唔work
試下呢個得唔得
https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3ODgwNzIwMTUyMDczNjQy?igshid=63nx35nqrjnk
人類圖同好 輕輕一推
想知有冇科學根據
其實比較難用科學根據去講,有老師會想用Quantum Physics去講,但我覺得反而仲令初接觸既人卻步 (好似鑽石能量水咁)

其實張圖帶出黎既訊息,你可以比對返自己,可能會帶出一啲你一路冇為意既嘢出黎。咁樣既意義會大啲
樓主有無聽 怪壇 and/or Stephen
配GeneKeys講埋不同閘門嘅三種狀態
感覺不錯
唔好乜都拖quantum mechanics落水啦
搞到quantum mechanics好似神棍野咁
或者你試下用qm解釋少少黎聽下
有呀
其實我第1次接觸人類都係聽Stephen Sir

Gene Key其實係幾好,鍾意用Gene Key講閘門既方法多過Human Design
我就係想避開唔講,唔想變鑽石能量水

其實以我理解,係有d 似吸引力發法則咁,你既信念會創造實相。

我地既信念系統,好多時係由我地自己既性格同經歷而產生。呢點喺人類圖所講既制約(conditioning)可以睇到一啲。

而你既信念系統就好似係一個filter咁,會影響你點樣睇一件事,從而影響到你對呢件事既感覺同回應方法。

人類圖其中一樣可以處理既係,檢視一下信念系統,如果有啲filter唔再啱用,就掉左佢
希望冇人自爆生日日期
係呀,post張圖就可以,唔駛喺呢度打出黎
放低了解吓
冇得揀香港,唔準的
紫微最準
揀country佢會幫你轉返個時區黎gen圖.. google左啲教學 都真係似我本人啲性格分析
揀china?
之後打字 hong kong ?
係 雖則唔想。。但的確揀左支那
3/5 顯示生產者,你既學習方式係trial and error中累積夠經驗,然後可以話俾人知乜嘢係work,乜嘢係唔work. 試即過程中可能會越到好失敗,但唔好因為怕失敗而唔敢再試,因為3/5 profile係黎呢到push the boundaries, 帶d新既經驗俾大家。

顯示生產者既特點係夠快,鍾意走捷徑同一心多用。有時會因為走捷徑做漏要返轉頭再做返。好處係你會搵到efficient 既方法,只係有時會出錯。

我特別提你的兩個閘門,14 & 31.

你有閘門14但冇閘門2,有時你會發現手頭上有足夠資源,但冇一個方向去砌出一件新事物/project. 會有feel lost 既時刻。要相信你係有足夠資源既,開口問人意見喇。

另一個係,你有閘門31但冇閘門7,你有成為leader既可能,但有機會因為需要得到人地recognise你係leader, 而刻意令其他人相信「你地需要俾我lead」。其實leader同followers既質素係互相呼應,work on your best 就可以。

係大致係咁,如果有地方有共鳴,請話俾我知。

唔該樓主

香港時區-8:00等於UTC
假設你係1989-6-4 4am出世
要轉做UTC,減8個鐘,即係1989-6-3既20pm
6/2 生產者,罕見既4分人。6/2既人生分開3個階段,早年都係透過trial & error學習,到30歲左右就會retreat, 呢個階段係讓你觀察同整合,到大約50歲時就可以落山,將呢啲寶貴知識同經歷分享俾其他人。

由於你係4分人,如果你既身體類比為一間公司既話,就好似幾個互不溝通既部門各自做自己嘢咁。當了解你有呢個特性,接受多啲自己,係呀,你係需要多啲時間去做整合,急唔黎。呢樣都好配合返你6/2 profile retreat 時期。

另外,你唯一冇着色既就係底輪,你會有傾向因為受唔住壓力而草草做決定,迫自己快啲完成工作去release 壓力。

慢慢黎,俾多啲時間自己去做整合呀。

大致係咁,如果有地方有共鳴,請話俾我知。
係呀,咁樣就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞