【練習睇人類圖】有冇覺得有啲嘢kick住,但唔知係咩?

380 回覆
16 Like 63 Dislike
完全睇唔明

第一次接觸呢種圖

留名睇結果

曾經有一排研究過 都覺得有啲準

唔該樓主
Lm

唔該樓主

同問
4/1 生產者,不論對外定對內,都需要穩固既基礎,睇得好清楚先行一步,比較唔識得處理突發事件同衝突。對人,你需要穩定既關係。學習或工作上,你都會深入研究到底,至會同其他人分享你既成果。

你同之前一位巴絲打一樣,有整條channel 7-31,到你成熟後(大概40左右)就會發現你有成為leader既能力。企喺台前或者做lobbying都ok. 而你都有channel 1-8, 你能夠表達到你真正既自己。

可能你面對較大既困難係,你係有力量(薦骨,紅色嗰個正方形), 但冇辦法有效咁供應上去,實踐你心中所想。

特別提一提你3個閘門,14, 15 & 46.

你有閘門14但冇閘門2,有時你會發現手頭上有足夠資源,但冇一個方向去砌出一件新事物/project. 會有feel lost 既時刻。要相信你係有足夠資源既,開口問人意見喇。

有閘門15但冇閘門5,會有傾向冇一個固定習慣。呢樣其實對profile 4/1可能好disruptive,想有穩定既基礎,好似有固定既日常習慣會容易啲咁。你可以試下set一啲短期習慣,等你容易啲實踐你既planning.

你有閘門46但冇29,你想照顧好自己既身體,但未必能夠持之以恆。其實照顧身體有好多方法,利用你喜愛研究既特性去發掘啱你既方法,唔一定要跟死一個。

大致係咁,如果有地方有共鳴,請話我知。
開始累積緊未睇既圖,可能要巴絲等耐啲
Lm

麻煩樓主

唔該曬樓主

感激樓主!!!
想你解讀下

睇睇

唔該樓主

唔該樓主
好似玩TRPG整角色張紙咁

麻煩樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞