【練習睇人類圖】有冇覺得有啲嘢kick住,但唔知係咩?

380 回覆
16 Like 63 Dislike
而家就好似係整合緊頭30年d野咁
唔該樓主
其實真係會知自己咩分鐘出世咩咁唔知Ge話張圖係咪會唔準

Thx

放底了解下,多謝樓主
+/- 1hr我覺得都可以接受

又拉去量子學駁人聽唔明 事實係令到D人更加覺得件事ON9

話係風水占卜都冇咁鳩啦

呢D野其實同星座性格時辰八字差唔多
弱智 乜鳩都Quantum Physics
揾笨柒就揾笨柒啦
6/3 生產者,同上面有位6/2profile 既巴絲一樣,都係分3個人生階段,可以參考一下。有啲唔同既地方係,由於你係3仔底,喺你30歲後retreat期間,你都仍然係keep 住試唔同既嘢,去搵出work or not。同時間,要抽時間去觀察他人同整合自己既經歷。到50歲就可以落山分享你寶貴既知識、經驗。

由於你有兩條channel 61-24 同 63-4,可能你成日都會有好多靈感,亦都有一套思考方式。但你發覺有時好難去表達出黎 (通唔到去喉嚨). 可以試下搵本簿仔記低呢啲靈感,當遇着啱既人(例如擁有眉心輪同喉嚨相通既channel)邀請你分享,咁你呢啲靈感就可以傳達到。

最後特別提一提閘門20。
你有閘門34同57,但缺少20. 閘門20係講求時機,你會唔會試過你既直覺(inner voice)同你講係喇要去做,但過唔到你個頭腦 (尤其是你有63-4 講求邏輯既通道). 可能時機就咁錯失左。

頭腦既功用唔係用黎做決策架,試下聽多啲自己既直覺,感受一下,你係咪想put energy落呢件事度。

大致係咁,如果有地方有共鳴,請話俾我知。

唔該樓主
閘門20 講嘢一出聲,有機會一針見血,令其他人難受間接令其他人覺得自己無能咪唔出聲。

試下soft啲咁講喇 (但keep住講嘢到point)

有咩睇到
lm

如果樓主得閑嘅話
唔該樓主
想聽你講點用quantum mechanics 去解
利申,係大專有教過qm

唔該樓主
6/2 生產者,3分人,同上面有一位巴絲似似地。6/2既人生分開3個階段,早年都係透過trial & error學習,到30歲左右就會retreat, 呢個階段係讓你觀察同整合,到大約50歲時就可以落山,將呢啲寶貴知識同經歷分享俾其他人。

由於你係3分人,如果你既身體類比為一間公司既話,就好似幾個互不溝通既部門各自做自己嘢咁。當了解你有呢個特性,接受多啲自己,係呀,你係需要多啲時間去做整合,急唔黎。呢樣都好切合你6/2 profile retreat 時期。

我特別提你的兩個閘門,1 & 13
你有閘門1,但冇閘門8。你好想表達真正的自己係有貢獻,不論係透過說話又好工作又好。但你發覺身邊既人似乎唔明白你。然後,你為左想人地recognise你有貢獻架,而做啲你認為迎合他人既事,而唔係做緊自己(閘門1)。其實我都有你呢個情況 唯有繼續做自己鍾意既,唔好咁計較係咪對其他人有貢獻。相信喺啱既時間,有人會留意到你的貢獻。

你有閘門13,但冇閘門33。閘門13係關於過去既故事,閘門33係點樣retell你既故事。你可能傾向loop 喺一啲舊傷痛度,有機會victimize自己。但其實過左去架喇,you are safe now! 重點係,你點樣retell你既傷痛,令到件事係對你而家既人生意義係乜嘢呀。

大致係咁,如果有地方有共鳴,請話俾我知。

完全睇唔明

啱啱開始睇緊,求指點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞