diablo2 高清重製

584 回覆
14 Like 148 Dislike
以前玩真係未用過藍字裝
可唔可以講解下係點好用法?
唔係hack 出嚟架咩
唔得啦
而家成條天梯都係bot

有時開public 房刷
刷到咁上去總有d 撫樣去瘋狂pk, 跟住d bot 就會入private 房自私刷
入d 勁寶石入去
通常玩法都係唔死情況下,盡量高輸出
project diablo 有
暴力裝,但有符文組之後俾符文組取代左? 因為d勁寶石都好貴
取代唔到,反而符文裝激活左更多藍裝就真
而咁多藍裝又以電系職業最渴求,玩極致電系職業可謂終極敗家
而點解咁多符文同金字唔用走去用藍裝,係因為寶石既出現,+5電傷-5電抗,首先等我講解下減抗既重要性,用物理為例,傷害加深AD會-100 物抗,就咁睇好似係加一倍傷害,實質不是。假如對方本身50 抗,你打佢100 ,佢抗左一半傷,結果扣50,假如對方中左AD 變左-50 抗,佢受到既傷害變為150,足足係本身既3 倍,假如本身99 抗呢?就差唔多係100 倍

而三大元素法只有支冰係減抗,所以冰系法師要設法加冰傷,火電要減抗,減抗裝基本上極少甚至不存在,係呢個前提下,電寶石既重要性大家就明喇,所以大家就追求有癃既裝,而白字藍字裝能提供最多既癃,咁相同用處下更係想拎多條屬性,所有啲人就博命洗+max 孔+ 該部位最佳屬性。

盾就係偏向屬性,衫就係巨鯨,即係血甲,加支電捧(力量十足術士的 藍字2 孔+3電技+3 招電技能),咁頭呢?電系要用全驚十大難跌既金裝 格利風之眼,全身加埋-70 電抗,仲未夠,而個兵仔拎埋支無限,咁基本上對手全部-100 以上電抗,一野電落去乜鳩都死
玩電真係貴到仆街, 電刺客, 電法師, 天堂丁
一直都無理d 數點計,淨係知要上fcr

下面呢個睇唔明,點解食AD 會變受傷150?

假如對方本身50 抗,你打佢100 ,佢抗左一半傷,結果扣50,假如對方中左AD 變左-50 抗,佢受到既傷害變為150,足足係本身既3 倍,假如本身99 抗呢?就差唔多係100 倍
隻怪本身50 抗, 你打佢1000先算啦, 抗左50% 傷, 就扣500
傷害加深-100 抗, 隻怪既抗就由50 變左-50, 受既傷就由1000 變成1500, 係500 既3 倍
如果隻怪本身99 抗, 你打佢1000 扣得10, 傷害加深下變-1 抗, 佢就會食1010 傷, 足足係100 倍
[quote]暴力裝,但有符文組之後俾符文組取代左? 因為d勁寶石都好貴
取代唔到,反而符文裝激活左更多藍裝就真
而咁多藍裝又以電系職業最渴求,玩極致電系職業可謂終極敗家
而點解咁多符文同金字唔用走去用藍裝,係因為寶石既出現,+5電傷-5電抗,首先等我講解下減抗既重要性,用物理為例,傷害加深AD會-100 物抗,就咁睇好似係加一倍傷害,實質不是。假如對方本身50 抗,你打佢100 ,佢抗左一半傷,結果扣50,假如對方中左AD 變左-50 抗,佢受到既傷害變為150,足足係本身既3 倍,假如本身99 抗呢?就差唔多係100 倍

而三大元素法只有支冰係減抗,所以冰系法師要設法加冰傷,火電要減抗,減抗裝基本上極少甚至不存在,係呢個前提下,電寶石既重要性大家就明喇,所以大家就追求有癃既裝,而白字藍字裝能提供最多既癃,咁相同用處下更係想拎多條屬性,所有啲人就博命洗+max 孔+ 該部位最佳屬性。

盾就係偏向屬性,衫就係巨鯨,即係血甲,加支電捧(力量十足術士的 藍字2 孔+3電技+3 招電技能),咁頭呢?電系要用全驚十大難跌既金裝 格利風之眼,全身加埋-70 電抗,仲未夠,而個兵仔拎埋支無限,咁基本上對手全部-100 以上電抗,一野電落去乜鳩都死
玩電真係貴到仆街, 電刺客, 電法師, 天堂丁
電刺客係另一把敗家藍字, 叫冷靜爪

呢啲係唔係有bot 不停開game 搵npc 買?
有D 係不停買同賭, 有D 係用GEM 洗
偏向盾好似有人計過要用4 萬幾粒PG 黎洗先有6 成機會出
未有人知吧, 但錢就講明識自動執.
+3 亡者
其實印象中得刺客會玩藍裝
始終太難出
勁到仆街
ohoh 明

D2 世界講幾多幾多倍好難明,直接諗扣幾多就ok

D3 果d 計都廢撚事
有改咩? 唔係一直都可以咩?
打牛牛驚咩
有1%法吸夠做
唔夠就用引導箭來回穿幾下又夠魔
印象冇改
第一次打牛冇人帶更係辛苦
你搵隻標馬陪你, 條友應該一入去就開始跑圖, 見牛就掉, 你淨係跟佢尾執野都唔夠快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞