AMD討論POST(64) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
可能你等下版再試下, 呢兩個禮拜會出RC4
應該係 機頂個出風位我擺左部PS4
拆左側蓋而家燒機keep住75度 但個風扇好似唔肯點陏咁

話說岩岩拆側蓋打爆玻璃呢啲透側有冇得配返
都係HK
應該要淘先有,驚爆就配返塊膠板不過好易花
喊左出黎
提提大家如果最近有買到msi 版可以換devil may cry 5 + dlc
https://www.msi.com/Promotion/devil-may-cry-5-dlc
各位巴打你哋好
喺cpu嗰度
小弟我最近轉咗會amd
買咗粒5900x+ x570
頭先睇咗post 1 CPU部分
裝咗入面講嘅AMD CHIPSET DRIVER 同埋AMD Ryzen Master
想問下仲有咩要注意
唔該曬咁多位
冇其他嘢了

Ram跟返說明書插
唔該曬你
搵代理配啦

不過如果你個箱係中間開洞果種玻璃就點都係會爆
本身用緊3600+5700xt 一直冇咩問題
上兩個星期換左5600x同cpu air cooler 之後
打機有時會自己重新開機 有時就會freeze左係度冇反應要重開機
想問下係咩問題可以點解決 driver都係最新
MSI終於出新BIOS比B550 CARBON

但係Release Date寫住2021-01-26 都幾肯定係UPDATE網條撚屌唔記得左我塊板

利申每幾日check一次
唯有係咁
window error log

比full spec

Ram有冇跟足說明書?

Gpu 2條單獨插?
將CPU FAN換曬做貓扇, 靜曬...
我9把貓 都有聲
我本身用AIO送果2把 嘈到好似直昇機咁
依家叫做可以接受 (開PBO2)
如果set死電壓行就一定靜到好似冇開咁
唔知CTR 2.1會唔會好D
我6把貓插哂落cpu fan頭
我塊x570-e都有問題
用用下個keyboard 會斷左
5600x
MSI MPG B550I Gaming Edge WiFi Gaming Motherboard
Gigabyte Radeon RX 5700 XT Gaming OC 8G (rev 2.0)
Cooler Master V650 SFX Gold Full Modular
Western Digital 1TB WD_Black SN750 NVMe Internal Gaming SSD
ID-COOLING SE-224-XT
Crucial Ballistix 16GB Kit (2 x 8GB) DDR4-3600

gpu係插單獨2條
最新BIOS?
我塊x570-e冇事
試下單插一條ram落b2

試下機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞