AMD討論POST(64) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
啲software 你得紅石叫正常少少
板廠寫個D燈控軟件只有食一舊屎同食兩舊屎既分別
再試咗 Core VID 1.165 就 pass 到 R23,但係多得 10 幾分
之後收 tRFC 到 513,跑 AIDA64 Memory Benchmark 就黑畫面,係咩事
你條ram咩model

Trfc 唔好亂入
G SKILL Trident Z Neo
DDR4-3600MHz CL16-19-19-39 1.35V
64GB (4x16GB)
64GTZNC
我睇呢個啊,佢唔係收到盡 475 咩?
Djr 同 Cjr mjr trfc 唔同
我都一係跑 AIDA64 Memory Benchmark 就黑畫面加reset埋bios, 但其他燒機都冇事所以由9佢

我用F4-3600C14Q-64GTZN, G SKILL Trident Z Neo DDR4-3600MHz CL14-15-15-35 1.45V 64GB (4x16GB)
你嗰 set B-Die 喎
你個SET唔係B-Die黎咩? 不過個memory benchmark跑唔跑對我冇影響, 其他一切正常
唔係啦
C16 點會係 B-Die,CJR / DJR 嚟,不過冇拆出嚟睇
咪玩啦64GB做到3600C14-15點可能唔係Bdie,而且仲要幾好體質先做到
不過每次黑畫面,我都會睇下 debug 燈做咩,原來彈 00 橙燈
LLC4,All core 4.4GHz 1.15V,過到 R23 10mins,會唔會太熱
PBO,Dynamic OC Switcher 嗰啲全 Auto
長用4.3 LL3算
點解,壓唔住?
太熱
普通用分別又唔大
會著咩
搞到一輪都係usb有時會斷線
上網睇完好似插usb 2.0先有事
之後轉哂插3.0 又真係冇事(暫時)
唔知係windows 問題定新既amd chipset driver 問題
之前一直冇問題 洗完機之後就咁
會, 試過重裝RGB FUSION之後冇事過一排又係咁
想問下global c state control大家係開定唔開?
開左我隻wireless mouse會疾下疾下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞