【日本Falcom】綜合討論區Vol.3【軌跡/伊蘇/東京幻都】

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
YS8 BAD END 同普遍END係點?
剛剛爆機唔想玩多次

★社員募集:ゲーム業界利益率ランキング第一位
RPGゲームを創り続けて35年。仕事は楽ではありませんが、やりたい事好きな事をやっている人は少しも苦にならないと思う。勤続年数、利益率共に業界トップクラス。開発とその他の職種募集!詳細⇒
http://j.mp/18VLwXq

其實f社都幾勁,年年賺錢,作品水準又可以保持一定質素

乜嘢作品 乜嘢質素先

f社近年都未出過爛game啦
(閃2係比人插,不過未至於爛)

淨係整埋d後宮劇情 主角懶係好人
可以控基友

2個都用得
剛剛爆機唔想玩多次

bad ending 好似係冇人記得dana
包括紅毛, 就好似從來都冇存在過

普通end就係得紅毛記得
但dana最後並冇出現道別
http://www.nicovideo.jp/watch/sm31279392

之前段PV既高畫質版
剛剛爆機唔想玩多次

bad ending 好似係冇人記得dana
包括紅毛, 就好似從來都冇存在過

普通end就係得紅毛記得
但dana最後並冇出現道別

唔該巴打

★社員募集:ゲーム業界利益率ランキング第一位
RPGゲームを創り続けて35年。仕事は楽ではありませんが、やりたい事好きな事をやっている人は少しも苦にならないと思う。勤続年数、利益率共に業界トップクラス。開発とその他の職種募集!詳細⇒
http://j.mp/18VLwXq

其實f社都幾勁,年年賺錢,作品水準又可以保持一定質素

乜嘢作品 乜嘢質素先

f社近年都未出過爛game啦
(閃2係比人插,不過未至於爛)

淨係整埋d後宮劇情 主角懶係好人

除左黎恩我都接受到既
可以控基友

2個都用得

遼太好撚廢
可以控基友

2個都用得

遼太好撚廢

不嬲唔用
可以控基友

2個都用得

遼太好撚廢

不嬲唔用

會心率加到九十幾,
會心傷害加到有咁大得咁大都係勁弱
無聊攞黎fing下既角色
可以控基友

2個都用得

遼太好撚廢

不嬲唔用

會心率加到九十幾,

去到後期,一係用學妹站着尻,一係就用歌姫用明日香射。其他角色都冇乜出過

唔......睇黎PS4版東京既銷量令到F社對自己信心不大
出貨量太少, 睇番twitter既情況係正式發售冇幾耐就賣鬼晒,
明明今次同東京既情況唔同, 東京既評價其實只係一般,
加上當時係下一個星期就出P5, 東京唔好賣可以話係必然,
但今次既YS8係VITA版本身有超高既評價,
再加上早早就話會賣PS4版, 所以有好多人忽略左VITA版,
而家近排PS4出現GAME荒, F社大膽D出多一倍貨都夠賣

不過DL版有sound track送, 唔清楚具體數字有幾多
但就係YS8排第一

https://store.playstation.com/#!/ja-jp/ps4-%E3%82%BF%E3%82%A4%E3%83%88%E3%83%AB%E3%83%A9%E3%83%B3%E3%82%AD%E3%83%B3%E3%82%B0/cid=PN.CH.JP-PN.CH.MIXED.JP-PS4RANKING

出貨量太少, 睇番twitter既情況係正式發售冇幾耐就賣鬼晒,
再加上早早就話會賣PS4版, 所以有好多人忽略左VITA版,

不過DL版有sound track送, 唔清楚具體數字有幾多
但就係YS8排第一

https://store.playstation.com/#!/ja-jp/ps4-%E3%82%BF%E3%82%A4%E3%83%88%E3%83%AB%E3%83%A9%E3%83%B3%E3%82%AD%E3%83%B3%E3%82%B0/cid=PN.CH.JP-PN.CH.MIXED.JP-PS4RANKING

未同當年東幻一樣 低估銷量
今次4版估計出貨量3萬左右 評價根本無法衡量銷量
再睇返F社之前D炒冷飯銷量 今次伊蘇8已經比以往好咗好多

但就係YS8排第一

未同當年東幻一樣 低估銷量
今次4版估計出貨量3萬左右 評價根本無法衡量銷量
再睇返F社之前D炒冷飯銷量 今次伊蘇8已經比以往好咗好多

再者仲要係中日同步 而且估計F社放眼都係北美市場居多
http://dengekionline.com/elem/000/001/531/1531608/
電擊既數據係賣到33332隻, F社仲好興奮咁貼喺twitter公告天下
F社執到3萬幾就已經超滿足,
反而日本同大陸既FANS替F社大感不值,
日本網上賣game既網站如amazon, HMV JP, TSUTAYA依然要等返貨,
睇黎應該會好似VITA版咁長賣, PS4喺6月份依然處於GAME荒狀態,
YS8睇怕最低限度去到七月頭都依然入到頭20名銷量
http://dengekionline.com/elem/000/001/531/1531608/
電擊既數據係賣到33332隻, F社仲好興奮咁貼喺twitter公告天下
F社執到3萬幾就已經超滿足,
反而日本同大陸既FANS替F社大感不值,
日本網上賣game既網站如amazon, HMV JP, TSUTAYA依然要等返貨,
睇黎應該會好似VITA版咁長賣, PS4喺6月份依然處於GAME荒狀態,
YS8睇怕最低限度去到七月頭都依然入到頭20名銷量

MC好似淨係計某D銷售渠道
可以控基友

2個都用得

遼太好撚廢

不嬲唔用

會心率加到九十幾,

去到後期,一係用學妹站着尻,一係就用歌姫用明日香射。其他角色都冇乜出過

明日香真係好撚勁
差D唔記得 閃唔知乜軌III 更新咗官網
可以控基友

2個都用得

遼太好撚廢

不嬲唔用

會心率加到九十幾,

明日香真係好撚勁

D女角敏捷高,用起上來好流暢
可以控基友

2個都用得

遼太好撚廢

不嬲唔用

會心率加到九十幾,

明日香真係好撚勁

學姐開盾當近戰法師咁玩
可以控基友

2個都用得

遼太好撚廢

不嬲唔用

會心率加到九十幾,

明日香真係好撚勁

學姐開盾當近戰法師咁玩

我覺得璃音唔算好用, 有時有d動作好大硬值
女角方面學姐可以開盾之後jer住人地黎扑, 明日香識結冰, 空就超強combo
男角其實全部都好用, 都係睇屬性做人居多
可以控基友

2個都用得

遼太好撚廢

不嬲唔用

會心率加到九十幾,

明日香真係好撚勁

學姐開盾當近戰法師咁玩

女角方面學姐可以開盾之後jer住人地黎扑, 明日香識結冰, 空就超強combo

白裝束既強度明顯係高出一個位

會心率加到九十幾,

明日香真係好撚勁

學姐開盾當近戰法師咁玩

白裝束係強到離譜 不過唔計垃圾男豬,其他男角真係冇乜優勢/好處,真係唔同意男角好用
先講射,明日香可物可魔可控制,放粒低mp加普攻傷仲可以雙修,傷害完勝。
會長就更加唔洗講,放個盾,可以避某啲好難走位閃嘅技,智障都識追住射。
相反it仔...唯一優點係行住射,但走位好啲,呢個功能就冇咩用,而某啲好難閃嘅技又唔可以好似會長咁有高容錯率,最唔好用嘅角色。
再講返另一男角 學長,的確物傷超高,但好慢。點解要企係到做箭靶?
我用空打快啲同多啲,加上combo加傷,傷害已經係返到,仲唔洗咁大硬直比人打返轉頭。
不過我都同意睇屬性做人,所以我會擺垃圾男主做萬能key,唔洗逼自己出其他較廢男角。
以上只係個人心得,有錯請指正

會心率加到九十幾,

明日香真係好撚勁

學姐開盾當近戰法師咁玩

白裝束係強到離譜 不過唔計垃圾男豬,其他男角真係冇乜優勢/好處,真係唔同意男角好用
先講射,明日香可物可魔可控制,放粒低mp加普攻傷仲可以雙修,傷害完勝。
會長就更加唔洗講,放個盾,可以避某啲好難走位閃嘅技,智障都識追住射。
相反it仔...唯一優點係行住射,但走位好啲,呢個功能就冇咩用,而某啲好難閃嘅技又唔可以好似會長咁有高容錯率,最唔好用嘅角色。
再講返另一男角 學長,的確物傷超高,但好慢。點解要企係到做箭靶?
我用空打快啲同多啲,加上combo加傷,傷害已經係返到,仲唔洗咁大硬直比人打返轉頭。
不過我都同意睇屬性做人,所以我會擺垃圾男主做萬能key,唔洗逼自己出其他較廢男角。
以上只係個人心得,有錯請指正

祐騎係普普通通
但志緒我覺得好勁, 係慢但傷害都真係好屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞