【日本Falcom】綜合討論區Vol.3【軌跡/伊蘇/東京幻都】

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
如果要玩軌跡 是唔是要由空軌玩到閃軌

新入坑? 健康狀況如何?幾多歲?
最好由空軌玩起

空軌FC -> SC -> 3rd -> 零軌 -> 碧軌 -> 閃I -> 閃II -> 閃III

鍾意嘅話可以玩埋曉軌

等緊psv 出番sc 3rd 零碧

唔係出過哂那咩

要玩到何年何月何日

想玩閃3的話淨係玩閃1,2算啦

最好由空軌玩起

空軌FC -> SC -> 3rd -> 零軌 -> 碧軌 -> 閃I -> 閃II -> 閃III

鍾意嘅話可以玩埋曉軌

唔係出過哂那咩

要玩到何年何月何日

當然最好就順序玩曬成個系列,因為劇情愈黎愈galgame化嘅時候得番世界觀可取

哩度背後D書名好鬼正

共和國的狸貓 (碧軌出場既共和國總統)

父親最強傳說

好人都是可疑

戴眼鏡都是可疑

魔法少女亞莉莎

刑事達德利

擊墜王 諗起3RD 山貓號

最好由空軌玩起

鍾意嘅話可以玩埋曉軌

唔係出過哂那咩

要玩到何年何月何日

兩日一隻,半個月唔洗就搞掂
超中意伊蘇系列,有PC版嘅集數全部玩齊
個人認為咁多集最正嘅係YSO伊蘇始源
YSO係我入坑作,前後全通左五六次,出埋SP版過哂nightmare,直情玩上癮
角色(主要係男角)型得嚟
操作手感足,劇情又好睇
特別係鉤爪男嘅故事真係又燃又感人

相比起其他集數入面嘅紅髮色魔
就我個人嚟講實在唔中意佢零對白嘅設計
完全投入唔到個故事
每次出新作都期望佢有返對白
結果次次都係做返點頭怪

利申咁多年嚟鉤爪男都係我男神
希望YSO可以出重製啦

社長係咪話希望Xanadu系列成為軌跡同伊蘇並駕齊驅既系列作?
睇佢d訪問佢好似已經決定整續作, 不過未立項
同埋完左game都話we hope to see you in another Xanadu
其實好事黎

最好由空軌玩起

鍾意嘅話可以玩埋曉軌

唔係出過哂那咩

要玩到何年何月何日

當然最好就順序玩曬成個系列,因為劇情愈黎愈galgame化嘅時候得番世界觀可取

其實最撚鳩都係閃2啫
閃1還可以, 雖然有d悶
東京幻都整得幾好
會唔會變galgame一切還看閃3
Anyway 如果佢整到個溝女系統P5

最好由空軌玩起

鍾意嘅話可以玩埋曉軌

唔係出過哂那咩

要玩到何年何月何日

其實最撚鳩都係閃2啫
閃1還可以, 雖然有d悶
東京幻都整得幾好
會唔會變galgame一切還看閃3
Anyway 如果佢整到個溝女系統P5咁我唔會介意
佢最最最重要係睇下點樣填晒d坑, 同埋唔好再整後宮型輕小說男主
YSO係我入坑作,前後全通左五六次,出埋SP版過哂nightmare,直情玩上癮
操作手感足,劇情又好睇

完全投入唔到個故事
結果次次都係做返點頭怪

希望YSO可以出重製啦

亞特魯唯一一句對白係...
操作手感足,劇情又好睇

完全投入唔到個故事
結果次次都係做返點頭怪

希望YSO可以出重製啦

亞特魯唯一一句對白係...

印象中最新果幾集打最終boss都會有句對白,配埋音
不過平時真心好冇癮
想買番隻伊蘇起源ps4版補償
見到話ps4 今年2月頭出
但唔知邊到有現貨賣
定係買DL版補數算?

好似係只出DL版,
而且美日PSN以外唔知有冇賣

睇清楚好似仲未出咁, online shop又未見到有中文DL版
等埋6月再睇睇先..
btw唔該曬解答
但唔知邊到有現貨賣
定係買DL版補數算?

好似係只出DL版,

睇清楚好似仲未出咁, online shop又未見到有中文DL版
等埋6月再睇睇先..
btw唔該曬解答
但唔知邊到有現貨賣
定係買DL版補數算?

好似係只出DL版,

等埋6月再睇睇先..
btw唔該曬解答

日版出咗 中文未出
社長係咪話希望Xanadu系列成為軌跡同伊蘇並駕齊驅既系列作?
同埋完左game都話we hope to see you in another Xanadu
其實好事黎

社長話東幻係結合軌跡同伊蘇嘅理想型
之後講咗會世界觀系列化 不過都唔係重點

最緊要係シオリ繼續出場
但唔知邊到有現貨賣
定係買DL版補數算?

好似係只出DL版,

等埋6月再睇睇先..
btw唔該曬解答

日版出咗 中文未出

唔該
話說有無人發現幻都其中一個二周目迷宮bgm係碧軌碧之大樹嘅bgm?
話說有無人發現幻都其中一個二周目迷宮bgm係碧軌碧之大樹嘅bgm?

我淨係記得祐騎間房係零軌入面既bgm
其實好事黎

最緊要係シオリ繼續出場

我淨係記得祐騎間房係零軌入面既bgm

約納間房
其實好事黎

最緊要係シオリ繼續出場

個人認為幻都關卡設計無伊蘇咁好, 變化少左D
其實好事黎

最緊要係シオリ繼續出場

2隻性質都唔一樣...
其實好事黎

最緊要係シオリ繼續出場

2隻性質都唔一樣...

因為係結合出黎既version, 所以一定有d野係學唔足
伊蘇都冇幻都咁樣既劇情走向

驚いたことに!!
「転職ステーションによる」
ゲーム会社 平均勤続年数のランキング
☆第一位 はなんと 日本ファルコム株式会社

当期純利益ランキング13位
売上高ランキング 31位
年収ランキング17位

ファルコム採用情報
http://j.mp/18VLwXq
F社近排經常半夜都仲喺twitter出post
睇黎係OT趕緊閃3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞