【日本Falcom】綜合討論區Vol.3【軌跡/伊蘇/東京幻都】

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
平成29年9月期 第2四半期報告 F社繼續賺錢
http://www.falcom.co.jp/kaisya/ir/result_pdf/2017_2Q.pdf
http://www.falcom.co.jp/kaisya/ir/pdf/170511.pdf

外語版賺嘅錢畀起上年多 有機會促成外語版加快發售嘅時間

不過值得一提外語版賺得最多嘅韓英版嘅遊戲 中文嘅銷售只係良好 真心覺得東京幻都 / EX+ 中文版銷量 加埋都唔知有冇2萬

再。不過公道D講句東京幻都 / EX+ 中文版嘅銷量 SCET某程度都要負返D責任

似乎SCET都認為東京賣得冇幾多所以就求其放去同P5鬥撞
就睇下5,6月淡季冇乜GAME出果陣, D人會唔會走去試下隻YS8

閃軌絆下絆下不知不覺賣到去96萬
雖然黎恩絆到好多囡囡, 但唔少軌跡FANS畀佢絆走左,
閃3係關鍵既一集, 挽回到口碑的話即使銷量下降,
下一集都會慢慢升番上去, 相反的話艾約出黎救場都唔掂

計埋其他銷售渠道應該破百萬

Xanadu遲成年出加埋新系列唔夠知名度

利申:閃3暫時訂左日版

xanadu系列本身已經仔在 不過係無乜知名度
明日香真係好正
冇玩過日文版Xanadu, 淨係玩到ex+ 第5章
我唔知比起舊版算係點, 但比起閃1閃2個絆系統ex+都係好9條街
以前個絆系統太多關於特定角色既重要劇情撈撚左落去, 唔揀攻略果個角色根本會影響你對成個劇情既了解程度
同埋閃1 閃2每次自由活動時間閒閒地都有5粒絆碎片, 根本變撚到galgame咁
ex+ 已經好好多
你地講舊版個系統仲好搞到我想玩下
我唔知比起舊版算係點, 但比起閃1閃2個絆系統ex+都係好9條街
以前個絆系統太多關於特定角色既重要劇情撈撚左落去, 唔揀攻略果個角色根本會影響你對成個劇情既了解程度
同埋閃1 閃2每次自由活動時間閒閒地都有5粒絆碎片, 根本變撚到galgame咁
ex+ 已經好好多

一樣 只係EX+個後日譚揀女結局非常不滿
ex+ 已經好好多

你既一樣係指ex+既絆系統同舊版除左後日譚之外基本上係完全一樣
ex+ 已經好好多

你既一樣係指ex+既絆系統同舊版除左後日譚之外基本上係完全一樣

明日香真係好正

係唔錯,不過講第一我覺得點排都排唔到明日香 唔計青梅竹馬(第二女主?),空同歌姫都尾機過佢好多
明日香真係好正

係唔錯,不過講第一我覺得點排都排唔到明日香 唔計青梅竹馬(第二女主?),空同歌姫都尾機過佢好多

シオリ點睇都係真女主啦
シオリ世界第一
ex+ 已經好好多

後日譚睇曬啲女角就算 根本成個後日譚嘅劇情好牽強
明日香真係好正

シオリ點睇都係真女主啦
シオリ世界第一

栞根本全方位無敵 半覺醒mode成個外形塑造得好靚,外形嘅話我諗係我心目中唔係第一就係第二。一般mode就完美女友type,好難揀
明日香真係好正

シオリ點睇都係真女主啦
シオリ世界第一

栞根本全方位無敵 半覺醒mode成個外形塑造得好靚,外形嘅話我諗係我心目中唔係第一就係第二。一般mode就完美女友type,好難揀

唔洗揀 シオリ我嘅
明日香真係好正

シオリ點睇都係真女主啦
シオリ世界第一

唔洗揀 シオリ我嘅

見你咁有眼光 送張シオリ圖畀你
明日香真係好正

シオリ點睇都係真女主啦
シオリ世界第一

唔洗揀 シオリ我嘅

對年下冇乜興趣
玩到呢到同男主最多互動都係明日香同琹
你真係要講官配我覺得除左呢2個講得通外, 其他女主都唔入流
明日香真係好正

シオリ點睇都係真女主啦
シオリ世界第一

唔洗揀 シオリ我嘅

對年下冇乜興趣

歌姫留返俾我
明日香真係好正

シオリ點睇都係真女主啦
シオリ世界第一

唔洗揀 シオリ我嘅

見你咁有眼光 送張シオリ圖畀你

等我p走啲字佢
明日香真係好正

シオリ點睇都係真女主啦
シオリ世界第一

唔洗揀 シオリ我嘅

對年下冇乜興趣

我上面係講我對女角排名。官配實係呢兩個嫁啦,仲可能偏向明日香多啲
明日香真係好正

シオリ點睇都係真女主啦
シオリ世界第一

唔洗揀 シオリ我嘅

對年下冇乜興趣

我上面係講我對女角排名。官配實係呢兩個嫁啦,仲可能偏向明日香多啲

無可能偏向明日香
先唔講遊戲入面嘅對白內容
單係依幅圖 已經表達咗シオリ嘅地位

シオリ點睇都係真女主啦
シオリ世界第一

唔洗揀 シオリ我嘅

對年下冇乜興趣

無可能偏向明日香

可能我玩一次,印象唔夠深刻。
不過男豬比我嘅感覺的確係佢關心同照顧栞多過明日香,但呢種係出於認識得太耐嘅青梅竹馬紅顏知己,接近家人嘅感情。同對明日香嘅感情唔一樣 另一方面係明日香多好多劇情描寫,栞有幾章都係得幾句台詞。
不過我爆左咁耐都真係冇乜記憶了,可能係時候玩最高難度2週目

邊度搵?官網?

邊度搵?官網?

官方週邊抱枕

シオリ點睇都係真女主啦
シオリ世界第一

唔洗揀 シオリ我嘅

對年下冇乜興趣

無可能偏向明日香

可能我玩一次,印象唔夠深刻。
不過男豬比我嘅感覺的確係佢關心同照顧栞多過明日香,但呢種係出於認識得太耐嘅青梅竹馬紅顏知己,接近家人嘅感情。同對明日香嘅感情唔一樣 另一方面係明日香多好多劇情描寫,栞有幾章都係得幾句台詞。
不過我爆左咁耐都真係冇乜記憶了,可能係時候玩最高難度2週目

先唔計絆劇情
シオリ有幾章台詞的確唔多 明日香又的確係好多劇情描寫
但係2個人 1個係可控 1個係非可控 可控果個有多D劇情描寫都好合情合理
頭幾章シオリ嘅台詞雖然少 但同垃圾人渣男豬充滿感情同互動 就好似同學長前廢工廠果時 去藥房同シオリ嘅對話
去到溫泉果章開始就差多係シオリ嘅主場 偽反派一講起最重要嘅人 垃圾人渣男豬就諗起シオリ 同シオリ對打之前就貪心到想2邊都拯救 打後之後シオリ消失果陣就情願個謊言繼續一世都唔離開杜宮都唔想シオリ消失
跟住進入TE 復活完シオリ之後同シオリ講負責叫醒人嘅你點可以遲過人起身
成個故事根本就係シオリ同垃圾人渣男豬嘅童話故事
各位做唔做支線任務?
各位做唔做支線任務?

be ne te根據你幾多星而定
各位做唔做支線任務?

be ne te根據你幾多星而定

....去到第5章好似一個支線都冇做過
碌撚啦今鋪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞