[改新名] 召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (5)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
番試場前 黃就轉紅自己踩停過界 衰呢樣

屌我又係衰依樣已經急剎都剎唔切 即刻頹咗

其實黃燈嘅用處就係停唔切唔該過埋,只要真係停唔切(明知急停一定過界),係應該過埋

只要個情況係真係停唔切,係唔會肥

有啲咩情況真係停唔切

其實黃燈嘅用處就係停唔切唔該過埋,只要真係停唔切(明知急停一定過界),係應該過埋

後碌係紅燈前過白界就無事

過到就過
屌你今日油塘個個都肥

衰係呢個位

油塘考場出黎第二個路口轉右

考果時有架大貨車泊到過左黃線

我出果時等左邊d 車過 再望一望右

結果一出去果下右邊就有車比佢踩停左

陰功

我天光道都係比人遮左位 慢慢邊出邊望 出完冇車都照肥

但係如果有車實會比人dup停

其實係咪有車同冇車都死撚硬

衰係呢個位

做咩咁心急,考試唔限時,等到乜車都冇先出都得。T字路口轉右好少肥沒有使用先行權,只會肥冇睇清。

記得呢個 post 有師兄考忠義街,忠民街T字讓線右轉忠孝街,佢等足五分鐘先出,都照 pass 到。
今日抽中 忠義街
有咩都留意,除左儲定錢排快期

衰係呢個位

做咩咁心急,考試唔限時,等到乜車都冇先出都得。T字路口轉右好少肥沒有使用先行權,只會肥冇睇清。

記得呢個 post 有師兄考忠義街,忠民街T字讓線右轉忠孝街,佢等足五分鐘先出,都照 pass 到。

唔係心急唔心急問題

而係果個位轉右但有架大貨車阻左個位

你點都望唔清

有啲咩情況真係停唔切

當個燈比較長少少,跟前面一路行,加速到30,去到線前一米轉黃,唔會停得切
有冇人知電子證書可唔可以幫人交錢?
後日考天光道有咩要注意
肥左既巴打,唔好氣餒,係邊到跌低。就係邊到爬翻起身,再排期考過,考到pass為止🔥🔥🔥
大家學到第5 6堂係學咩 我仲係兜下圈未學泊車掉頭係咪唔正常

我學咗4堂,第一堂兜圈,第二堂泊位調頭,第三,四堂揸考試路線~

咁撚快
我九龍塘學
第一堂兜圈加開車停車
第二堂出窩打老道轉三波
第三堂斜路停車開車
第四堂調頭
大家學到第5 6堂係學咩 我仲係兜下圈未學泊車掉頭係咪唔正常

我學咗4堂,第一堂兜圈,第二堂泊位調頭,第三,四堂揸考試路線~

咁撚快
我九龍塘學
第一堂兜圈加開車停車
第二堂出窩打老道轉三波
第三堂斜路停車開車
第四堂調頭

真係好快
4堂定去左4次?
第3 4堂就渣考試路線

4堂即係去左4次
我老豆個牌 8月到期 係咪都照買到車轉名架?

定應該係你老豆續牌 再買車出保險
閒時借架車俾你用

考過兩次啦
第一次考油塘學咗40幾個鐘 pass咗掉頭泊位
第二次考永孝街學咗15個鐘
今次再考油塘希望考到啦

40幾個鐘好似好多...
咁你第二次fail d咩?

雖然好鐘意車但係駕駛技術麻麻
第二次衰咗轉灣位置不正確同不當情況下切線
同埋另外兩個大tick唔記得咗啦
個感覺就係考永孝街個次既表現仲衰過考油塘

咁多個鐘都轉彎位置不正確,真係幫你唔到喎

我係第二次考先出依個問題呀巴打
我個陣考壓力太大 冇留意個鏡頭先會出錯

反而第一次考油塘學咗40個鐘
就係衰接近物體同冇乜點擰頭
而轉彎方面就冇問題

轉彎同鏡頭有咩關係?

轉90度灣 都會要望下側鏡 有幫助

新手望住鏡轉會好好多

但鏡見到就上肩或出界已經俾得510
因為見到已經太遲

有啲係上到中間先教
第5 6堂好似都係兜圈定去左達之路
今個考油塘FAIL 左路試.. 要考多次了, 好貴呀

我計過 大約4000

同埋我覺得要睇埋後面有冇車貼得好近

係 過埋都應該唔會被肥

有啲咩情況真係停唔切

去到燈口都無放油或印下Break
得番幾個車位突然轉黃 都要急剎先得 又Chok親高貴既考牌官

有啲咩情況真係停唔切

去到燈口都無放油或印下Break
得番幾個車位突然轉黃 都要急剎先得 又Chok親高貴既考牌官

去到得返半個車位先轉燈係咪照過
忠義街邊個位轉3波 fit d

T字路口轉出嚟同巴士總站?

衰係呢個位

唔係心急唔心急問題

而係果個位轉右但有架大貨車阻左個位

你點都望唔清

望唔清其實即係唔出得。

你師傅冇教你視線受阻要慢慢出少少再停再望,真正望清先出得?

我考永孝街出永基路都係右邊比5.5 貨車擋,要半架車慢慢出咗讓線再停再望,一停右邊真係有車過緊嚟,咁係自己停嘅唔係官踩就唔會肥。

係會踩讓線,踩黃格,但一般唔會嚴到咁肥你,因為考車揸車點都係講安全,之前呢度都有師兄睇到唔安全嘅情況下黃格停車都照 pass。

就算有牌嘅司機都唔可以話睇唔清就夾硬出。真係撞車都係小路架車輸硬。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞