[改新名] 召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (5)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
岩岩申請咗筆試同學牌
弱弱的問一句係咪一定要pass咗筆試先可以跟師父係街上面學車?

唔係,
不過無需要咁早,
而家排,當你筆試合格,
都起碼12月先考路試

曬錢曬時間
咁早整張學牌又做乜9

唔係筆試一定要pass先可以學車嫁咩?
有乜途徑晤同意考試結果 條路冇車話我未有留意交通情況

有冇停過車,重新開車有冇望鏡盲點?

一路行車有冇隔一陣就望左中右鏡?

讓線出車有冇望完再望?

全部都有 因為今次第二次考仲要係自動波 卡好想問下考牌佬我衰乜

一線變二線個陣望少左?
動作唔夠大?

考邊條路

考跑馬地上路 基本上我吸收左上次教訓間一陣咁能咁望 所以我完全唔理解肥乜9

有冇綠燈左好幾秒都未開車?停車有冇係咁望三塊鏡同周邊?

雖然你條線冇車,但旁邊啲線有車你有冇注意有冇望到可能你後面/旁邊有車想扒頭你冇注意到?

條路冇車,但行既時候經過啲小路口/出入位有冇望下有冇車?呢下雖然你行大路有優先權但你排除唔到有架癲車衝出黎

又或者有啲盲毛橫過馬路/想衝出馬路,你冇收油/停?

淨係諗到咁多

仲有一個,出左燈位,但下一條行人過路線綠燈照過?
岩岩申請咗筆試同學牌
弱弱的問一句係咪一定要pass咗筆試先可以跟師父係街上面學車?

唔係,
不過無需要咁早,
而家排,當你筆試合格,
都起碼12月先考路試

曬錢曬時間
咁早整張學牌又做乜9

唔係筆試一定要pass先可以學車嫁咩?

考完筆試會拎埋路試個期

可以係路試前幾個月先整學牌去學車

而家通常筆試完要等成八個月先路試
九龍區 自動波重考
有冇李健/ 街師傅教得ok 可以介紹

油塘?

未抽快期唔知

抽左先啦
冇期冇師父肯接

唔係搵師父夾時間再抽/ 直接搵佢代抽會好D?

抽快期真係抽,啲日子時間好難就

你抽到問師傅得唔得,佢話唔得應該會搵朋友做你生意
岩岩報左名,但未交住址證明

5月27有個乜乜乜迎新會定新手咩春野,洗唔洗去的

唔知幾時先可以考筆試

咩黎嫁?你係學院?

迎新唔洗去 marketing野
去一次基礎訓練(每須)
上駕駛堂
理論課可以skip晒
考車

係必須唔係每
理論課 有時間就去 因為其實比左錢
加油

如果考棍波, 理論課應該有用既

上網自學理論
岩岩報左名,但未交住址證明

5月27有個乜乜乜迎新會定新手咩春野,洗唔洗去的

唔知幾時先可以考筆試

咩黎嫁?你係學院?

去一次基礎訓練(每須)
上駕駛堂
理論課可以skip晒
考車

係必須唔係每
加油

上網自學理論

都得,但比咗錢,有時間就去啦,唔好蝕

btw駕院d plan成萬蚊但得十幾節課,真係夠學?

去一次基礎訓練(每須)
上駕駛堂
理論課可以skip晒
考車

係必須唔係每
加油

上網自學理論

都得,但比咗錢,有時間就去啦,唔好蝕

btw駕院d plan成萬蚊但得十幾節課,真係夠學?

睇姿質 我兩take pass
岩岩申請咗筆試同學牌

唔係,
不過無需要咁早,
而家排,當你筆試合格,
都起碼12月先考路試

曬錢曬時間
咁早整張學牌又做乜9

我自己心急以爲要一次過遞晒兩張表
今鋪大鑊
新人留名
6月7號 3:35 忠義街 棍van
之前報咗15堂(包考車鐘同埋租車)已經上哂,
但又唔太鐘意之前個師傅。
如果想繼續學,巴打覺得轉唔轉師傅好?

利申:a1駕駛學校,如果pass咗有架車等我揸。
岩岩申請咗筆試同學牌

唔係,
不過無需要咁早,
而家排,當你筆試合格,
都起碼12月先考路試

曬錢曬時間
咁早整張學牌又做乜9

今鋪大鑊

咁呀....1 take pass咪得
岩岩申請咗筆試同學牌

唔係,
不過無需要咁早,
而家排,當你筆試合格,
都起碼12月先考路試

曬錢曬時間
咁早整張學牌又做乜9

今鋪大鑊

2take都得既,運輸署排隊排好耐一次拎曬唔洗煩
忠義街4點難唔難
7月頭考天光道1a求祝福

1a 有天光道線?培正?
忠義街4點難唔難

易過培正啦
忠義街4點難唔難

易過培正啦

放學時間
忠義街4點難唔難

易過培正啦

放學時間

培正都唔算難呀
聽日9:25油塘
酷似張敬軒巴打係咪有抽快期心得
聽日9:25油塘

加油
靚時間
7月頭考天光道1a求祝福

1a 有天光道線?培正?

係培正 叫慣左

7月放哂暑假, fit 到爆
岩岩申請咗筆試同學牌

唔係,
不過無需要咁早,
而家排,當你筆試合格,
都起碼12月先考路試

曬錢曬時間
咁早整張學牌又做乜9

今鋪大鑊

仲有快期加持
岩岩申請咗筆試同學牌

唔係,
不過無需要咁早,
而家排,當你筆試合格,
都起碼12月先考路試

曬錢曬時間
咁早整張學牌又做乜9

今鋪大鑊

仲有快期加持

我聽日要抽
好擔心 仲要就埋師傅時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞