[改新名] 召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (5)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
棍van黎講,忠義街三手掉頭第三手,同泊位離開個下,你地係咪會吊少少極力子,跟住用brake keep 住慢速,最後直左先入返1波?
棍van黎講,忠義街三手掉頭第三手,同泊位離開個下,你地係咪會吊少少極力子,跟住用brake keep 住慢速,最後直左先入返1波?

等到直曬好似多咗少少
我老豆個牌 8月到期 係咪都照買到車轉名架?
重考排期
排普通期,其實可唔可以網上搞?
我冇數碼證書,係咪一定要親自去運輸處排? 定申請數碼證書簡單d?

油塘巴打,ok嗎
第二個路口一出黎就比啊sir 踩停左了
第二個路口一出黎就比啊sir 踩停左了

衰咩
重考排期
排普通期,其實可唔可以網上搞?
我冇數碼證書,係咪一定要親自去運輸處排? 定申請數碼證書簡單d?

普通期好似唔係網上搞

如果快期,你無數碼證書都得

親手或者搵人幫你上運吉到比錢
番試場前 黃就轉紅自己踩停過界 衰呢樣

屌我又係衰依樣已經急剎都剎唔切 即刻頹咗

考過兩次啦
第一次考油塘學咗40幾個鐘 pass咗掉頭泊位
第二次考永孝街學咗15個鐘
今次再考油塘希望考到啦

40幾個鐘好似好多...
咁你第二次fail d咩?

雖然好鐘意車但係駕駛技術麻麻
第二次衰咗轉灣位置不正確同不當情況下切線
同埋另外兩個大tick唔記得咗啦
個感覺就係考永孝街個次既表現仲衰過考油塘

咁多個鐘都轉彎位置不正確,真係幫你唔到喎

我係第二次考先出依個問題呀巴打
我個陣考壓力太大 冇留意個鏡頭先會出錯

反而第一次考油塘學咗40個鐘
就係衰接近物體同冇乜點擰頭
而轉彎方面就冇問題

轉彎同鏡頭有咩關係?

轉90度灣 都會要望下側鏡 有幫助

新手望住鏡轉會好好多

油塘衰晒燈位?

衰係呢個位

油塘考場出黎第二個路口轉右

考果時有架大貨車泊到過左黃線

我出果時等左邊d 車過 再望一望右

結果一出去果下右邊就有車比佢踩停左
大家學到第5 6堂係學咩 我仲係兜下圈未學泊車掉頭係咪唔正常

衰係呢個位

油塘考場出黎第二個路口轉右

考果時有架大貨車泊到過左黃線

我出果時等左邊d 車過 再望一望右

結果一出去果下右邊就有車比佢踩停左

陰功
大家學到第5 6堂係學咩 我仲係兜下圈未學泊車掉頭係咪唔正常

兜路試圈定咩先?

我學咗4堂,第一堂兜圈,第二堂泊位調頭,第三,四堂揸考試路線~

兜路試圈定咩先?

掉頭唔使急住學...
最後幾日先操都唔急, 路試先係考唔考到牌嘅關鍵
今個考油塘FAIL 左路試.. 要考多次了, 好貴呀
我要考過合併試
普通期要等到1月
快期應該就7/8月就有機會有
但係依排返工冇咩時間學
應該排邊個好?
到1月又驚唔記得哂同埋學牌都會過期
時間太近又驚如果係第二個試場操唔切
我要考過合併試
普通期要等到1月
快期應該就7/8月就有機會有
但係依排返工冇咩時間學
應該排邊個好?
到1月又驚唔記得哂同埋學牌都會過期
時間太近又驚如果係第二個試場操唔切

今個考油塘FAIL 左路試.. 要考多次了, 好貴呀

人命黎 貴都要俾

其實黃燈嘅用處就係停唔切唔該過埋,只要真係停唔切(明知急停一定過界),係應該過埋

其實黃燈嘅用處就係停唔切唔該過埋,只要真係停唔切(明知急停一定過界),係應該過埋

只要個情況係真係停唔切,係唔會肥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞