[改新名] 召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (5)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
聽日考好早,無得熱一熱身,點算好

叫師傅帶你快兜一個圈,睇下當日實際環境
上星期五天光道 棍仔
1takepass

幾點鐘
有無人同我一樣剩係考私家 自動
考果陣覺得好似玩緊頭D
好大雨
8月考油塘 有冇師傅好推介
同埋基本要上幾堂

巴打pass咗?
抽到忠義街
平日2點幾 有冇咩要留意
第二次
抽到忠義街
平日2點幾 有冇咩要留意
第二次

空波滑行....
成件事應該
開車之前有入1波 有條友考完好開心咁衝去中心..
個場務無點專心 好遲先截佢
我未拉手制空波 之後應該無為意 空波出左去門口
就GG左....
唉 我學車都未衰過呢d On9野
考試先咁
二來果到小小落斜
唔駛力
三來我慣左 極力子果到唔點搵摩擦點 除左上斜會刻意搵

我以為係一開車衝向你車頭而肥未查看交通情況

唔係丫 我望清楚先
個官都催左我三次開車 佢淨係dou低頭寫野
無望到有人衝出黎 就催鳩我開車

催你三次又可以死多樣
不過佢應該無tick你

如果你無空波既話,可能就tick返你呢樣

但有人衝出黎無理由照開
不過呢次個官係串

催完你第1次你都仲唔開車咁夠薑

有架鏗鏘學車同考生跑出黎...

好明顯你路面判斷好差。

條友仲係到賴3賴4 7撚到抵佢肥
新牌想出is200/corolla
請問而家報名學車,係咪要等到下年先路試?

唔係丫 我望清楚先
個官都催左我三次開車 佢淨係dou低頭寫野
無望到有人衝出黎 就催鳩我開車

催你三次又可以死多樣
不過佢應該無tick你

如果你無空波既話,可能就tick返你呢樣

但有人衝出黎無理由照開
不過呢次個官係串

催完你第1次你都仲唔開車咁夠薑

有架鏗鏘學車同考生跑出黎...

好明顯你路面判斷好差。

條友仲係到賴3賴4 7撚到抵佢肥

仲話個師傅話佢唔差。 梗係啦。讚下你搵佢重考呀
今日pass咗永孝
考過幾次,歡迎解答大家
利申: 手車唔係叻

巴打想問下永孝係咪大多數時間都係行二波?
我重考考呢到不過仲未操車淨係睇過片,
我見入左葵盛圍之後成程路都幾暢通,
不過好似都好多彎位?係咪唔洗上咁多次三波?

我係二多
轉三2次

我都準備考永孝,但有少少野唔明 。師傅話要同死車保持一個車門位距離,但如果要過佢又要保持一個車門位我就要座住雙白線。但我上YouTube 睇人過死車就話儘量唔好過雙白線,即使對面線冇車
好撚疑惑究竟咩情況下可以座住雙白線,定任何情況下都唔可以坐住雙白線

年尾都得
有無人同我一樣剩係考私家 自動
考果陣覺得好似玩緊頭D

街機頭D 玩MT多

年尾都得

唔該晒

巴打pass咗?

無了,衰黑仔
架死車係我爬頭個下一齊郁,架死車乜燈都無打
後面有架車又係左面砵住我高速駛過
真係衰黑仔,砵我條友祝你全家平安

巴打pass咗?

無了,衰黑仔

你無擰左頭先出?
今日pass咗永孝
考過幾次,歡迎解答大家
利申: 手車唔係叻

巴打想問下永孝係咪大多數時間都係行二波?
我重考考呢到不過仲未操車淨係睇過片,
我見入左葵盛圍之後成程路都幾暢通,
不過好似都好多彎位?係咪唔洗上咁多次三波?

我係二多
轉三2次

我都準備考永孝,但有少少野唔明 。師傅話要同死車保持一個車門位距離,但如果要過佢又要保持一個車門位我就要座住雙白線。但我上YouTube 睇人過死車就話儘量唔好過雙白線,即使對面線冇車
好撚疑惑究竟咩情況下可以座住雙白線,定任何情況下都唔可以坐住雙白線

https://youtu.be/zS38Abzhd8A?t=10m22s
對頭冇車 左邊又有死車 過死車
就可以慢慢咁係安全情況下踩雙白線駛過去
最緊要安全
巴打們遇到P牌仔渣貨van會多多忍讓定打死唔讓?
同埋有無聽過有d撞車黨專搞p牌仔尤其是貨van?有無經驗分享下
天光道一take pass,準備做炸彈
巴打們遇到P牌仔渣貨van會多多忍讓定打死唔讓?
同埋有無聽過有d撞車黨專搞p牌仔尤其是貨van?有無經驗分享下

岩揸出街時 夜晚十點幾揸
成日俾人推

巴打pass咗?

無了,衰黑仔

你無擰左頭先出?

有呀,我一出個下架死車又出,俾個官快一步dup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞